Kapu Forest innehåller 12 enkla och barnvänliga minispel där man tar hand om djur

Kapu Forest påminner till viss del om minspelen i HappyKids Veterinarian och Toca Doctor. Appen utspelar sig i skogen och man kan själv välja spel genom att trycka på något av de djur man hittar bland träden.

ANNONS:

I ett spel skall man mata fågelungar genom att dra maskar från fågelmammans näbb. I ett annat spel hjälper man en groda fånga insekter. Att spelen är enkla bekymrade inte mina barn. De är 2,5 respektive 5 år gamla. Båda gillar denna app men mest behållning hade mitt yngsta barn.

Kapu Forest är en riktigt fin och färgglad app med jazzig bakgrundsmusik. Appen har inget tal eller text. Appen känns väldigt genomarbetad och ärn dessutom lättanvänd. Spelen är kluriga, men på allra enklaste nivån. För de yngsta kan det därför vara en liten utmaning att spela spelen – men det är samtidigt så enkelt att det knappast går att misslyckas. Appen är fri från ytterligare köp och tredjepartsreklam. Det finns reklam för egna appar, men dessa ligger bakom ett barnlås.

I appens inställningar, som man når via en liten knapp från huvudmenyn, finns en timer där vuxna kan ställa in hur länge barnet får leka. När timern gått ut måste man trycka fingret några gånger mot skärmen för att avaktivera låset. Låset känns bra med tanke på målgruppen.

Jag ger appen betyg 4 av 5. Ännu fler minispel hade varit väldigt bra. Jag rekommenderar Kapu Forest till barn mellan 2 och 3 år.

För den som vill testa innan köp finns det gratisversioner för både iPhone och iPad.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

7 kommentarer

 1. Helene skriver:

  Jättesött! Men min 2,5-åring drog igenom hela spelet på 20 min o min 4-åring på max 10.

 2. Åsa Simonsson skriver:

  Detta är ett mycket snyggt spel med bra musik. Enkel att ingen vuxen behöver vara med och läsa. Men svårighetsgraden var alldeles för enkel för min 4,5 åring. Min treåring passar de lätta minispelen för. Men tycker att variationen är lite för dålig. Hade varit kul med lite fakta om djuren, t.ex. hur bajset ser ut.
  Tycker inte riktigt att den är prisvärd för mer än små barn.

 3. Christina Svenningsson skriver:

  Kapu Forest är en favoritapp bland barnen som jag arbetar med. Svårighetsgraden passar dem då de är mellan 1 1/2 och 3 år.

 4. Anna skriver:

  Min 2-åring gillar spelet, hon återkommer till det lite då och då. Ett tag var det roligast att mata räven med bär och vid något tillfälle så var hon mest uppspelt när ugglan hoade. Hon har klarat alla delar, men återkommer som sagt till spelet. Synd att inte skogen ”går runt” dvs att man inte kommer till början när man är vid sista djuret. Bra att det för vissa spel visas vad som ska göras (tex bina som hämtar nektar från blommorna), så att man som förälder kan hjälpa till vid behov.
  Lite fler spel hade varit bra, jag misstänker att dottern snart kommer att tröttna. Ett alternativ till att ha alla spel tillgängliga från början är att man måste klara vissa spel innan andra, mer avancerade, blir tillgängliga. Då kan de svårare bygga på logik man lär sig i de enklare och barnet blir inte frustrerat över att inte kunna/veta vad det ska göra.

 5. Konstigt skriver:

  Passar som sagt för 1,5-3 år. Tjusigt spel dock som är väldigt enkelt utan menyer och annat vid uppstart.

 6. En klar favorit för min 2,5 åring. Ingen reklam som stör och som man råkar klicka fel på.

 7. Ylva skriver:

  Min precis fyllda 2-åring har haft Kapu Forest som favoritspel länge, kanske ett halvår. Det var med Hackspetten hon lärde sig trycka-hända på mobilen och hon har efterhand lärt sig klara fler och fler minispel själv efter att vi spelat dem tillsammans. En riktigt bra nybörjarapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *