Kapu Planet innehåller åtta enkla minispel där man får träffa djur i olika delar av världen. Genom små uppdrag får spelaren lära sig hur djuren ser ut, deras boende och vad de äter.

Appen Kapu Planet är utvecklat av Kapu Toys som tidigare bland annat ligger bakom Kapu Fishing och Kapu Forest. I Kapu Planet möts man av ett jordklot som motsvarar en huvudmeny. Genom att snurra på jordklotet blir världsdelarna synliga och de åtta djur man kan välja mellan visas upp.

ANNONS:

Kapu Planet

I öknen får man besöka kamelen och spelet går ut på att dra kamelen genom ökenlandskapet och äta kaktusar. Hos kameleonten gäller det att matcha djuret med rätt bakgrund beroende på färg. En elefant är hungrig och vill ha hjälp med att stånga på ett träd för att frukt ska falla ner. På stranden lägger man olika former på rätt plats i en sköldpaddas skal. Hos kängurumamman går uppdraget ut på att hoppa till olika stenar i en liten sjö för att hämta små känguruungar. En stor älg har fått hornen fulla utav löv och blad. Här får man hjälpa älgen att skaka på hornen så att de blir rena igen. Isbjörnen behöver hjälp med att slå sönder isen så att den kommer åt sin mat. Man får även hjälpa en myrslokatt fånga och äta myror.

Kapu Planet

Kapu Planet

Detta är en förhållandevis enkel app som framförallt vänder sig till åldern 2-3 år. Min 1,5 åring kan inte lösa uppdragen på egen hand utan har framförallt spelat tillsammans med sitt syskon som är 5-år. Förutom att det var spännande att kunna se var i världen de olika djuren bor så finns det också möjlighet att samtala om hur jordklotet ser ut ifrån olika håll.

Kapu Planet

Kapu Planet är mycket lättanvänd, färgglad och saknar både tal och text. Det finns bakgrundsmusik som är anpassad till de olika djuren och via ett barnlås når man information för vuxna, där finns även reklam för fler av tillverkarens appar. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Ett stort plus är att det går att välja samma djur upprepade gånger och de olika minispelen kan spelas i valfri ordning. Minispelen innehåller ingen tidspress och när spelet är klarat blir belöningen uppmuntrande skratt och en musiksnutt.

Kapu Planet får betyg 3 av 5. Som förbättringsförslag önskar vi fler djur. Det vore även bra med lite svårare utmaningar för äldre barn, eller varför inte lite fakta kring respektive djur?

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  •   21 kr 20 jan 2020
  •   27 kr 19 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kapu Planet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *