I King of Karts bjuds man på fartfylld 3D-racing med go-kart. Spelet har många banor och stödjer flera spelare över Wifi.

King of karts är skapad av företaget Wonderkind som även gjort bland andra Lilla flygplatsen och Tiny Builders som vi tidigare recenserat. Det nya spelet påminner en det klassiska spelet Mario Kart (finns för spelkonsoller) och vänder sig till en lite äldre målgrupp än Wonderkinds tidigare appar.

ANNONS:

King of Karts

Med ljud- och ljuseffekter som förstärker farten flyger man fram på olika racingbanor för att försöka ta bra placeringar i loppen tillsammans med fem andra deltagare. Första gången man spelar får man åka på en övningsbana där man bland annat får lära sig att styra.

Under loppet dyker det upp hinder och belöningar där det gäller att vara snabb och fingerfärdig med kontrollerna för att lyckas undvika eller fånga hinder och belöningar. Extra fart som boost och andra så kallade power-ups kan vara väl värda att försöka ta när man försöker slå sin tid eller bättra sin placering. Allt räknas ihop efter loppet och ger poäng som gör att man kan gå upp i level så småningom. I spelet finns det genvägar och dolda vägar som väntar på att upptäckas.

King of Karts

Den finns sex olika spelavatarer; Ben, Claire, Baboo, Ion, Pita och Migo. I början finns det bara två avatarer att välja på, men allt eftersom du blir skickligare så öppnar sig de andra alternativen. När man valt en karaktär flyttas man till banan, nedräkningen startar och det bär av i full fart.

King of Karts

King of Karts

Man kan även välja ett läge med flera lokala spelare över Wi-Fi. I flerspelarläget kan upp till sex olika spelare köra mot varandra. Man börjar som vanligt med att öppna appen och välja avatar. Övriga inställningar görs av en av spelarna, och sedan trycker man på playknappen och loppet startar.

Fyra effektlägen styr svårigheten på gokartbanan. Efter att ha valt effekt erbjuds man välja bana och spelmiljö. Det finns totalt åtta olika banor i två olika cuper. Även här ger erfarenheten fler alternativ som har låsts upp efter spelade race och högre level. Efter level 3, 6, 9 och 12 öppnas nya avatarer. Man klättrar i level genom att köra, förbättra tid, powerups, drifting och många fler olika knep som man hittar under spelets gång.

King of Karts

Kontrollerna i spelet kan upplevas som svåra att hantera. I början av spelet kan man under en settingsknapp göra inställningar på hur man ska styra spelet. Styralternativen är att antingen luta plattan för att svänga, eller att använda touchkontroller i skärmens ytterkanter. Ytterligare ett alternativ finns genom att använda en Gamepad, men det kräver en separat kontroll som är kompatibel med appen. Det läget har vi inte testat. Barnen väljer helst touchinställningen. Det som kan försvåra körningen där är om man håller så man kan råka nudda backknappen i skärmens nedre hörn.

King of Karts

Det här är ett underhållande spel där åldern egentligen inte spelar någon roll för hur väl man kan lyckas. Stora och små spelar tillsammans. Vår 4-åring spelar glatt och jublar när namnet kommer upp i placeringslistan efter loppen. 9-åringen lockas av farten och spänningen. Vi gillar att det bara går att spela i lokalt nätverk. Det känns tryggt att veta att barnet spelar mot kända spelare.

Under inställningar kan man även välja om man vill ha ljud och musik på eller av.King of Karts är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Trots att vår 4-åring gillar spelet rekommenderar vi det framförallt till barn från 7 år och uppåt eftersom dessa nog har större behållning av spelet. Betyget blir fyra av fem. Det som sänker är framförallt att kontrollerna är lite svåra att behärska.

Uppdaterat den 11 maj 2016
Nu kan man spela två spelare på samma enhet. Skärmen delas i två delar. Det fungerar väldigt bra. Det har även kommit en del andra föbättringar. Exempelvis ett nytt spelläge. Appen fungerar nu även på Apple TV.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 14 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   55 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  •   65 kr 11 mar 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *