KlangDings är en musikapp för de yngsta. I vackra miljöer får man upptäcka både vanliga och lite ovanligare ljud och skapa sina alldeles egna melodier.

KlangDings är en musikapp skapad av DoDings. Appen riktar sig i huvudsak till de yngsta barnen men de vackra miljöerna och de spännande ljuden kan absolut locka även lite äldre barn. I KlangDings finns inga mål utan i centrum för spelandet står barnets nyfikenhet att utforska och skapa.

ANNONS:

Appen utspelar sig i ett hus med fyra rum; ett kök, ett vardagsrum, ett badrum och en vind. Genom att trycka på de olika föremålen i respektive rum får man upptäcka hur dessa kan låta både tillsammans och enskilt. Vissa av föremålen låter bara en gång medan andra upprepar sig och tillsammans med övriga ljud skapar korta musikslingor. Föremålen överraskar även med en hel del tokigheter som lockar till skratt. För att ljuden ska upphöra trycker man bara en gång till på föremålet. Det finns även en knapp som tystnar alla ljud.

KlangDings

KlangDings

Jag har testat KlangDings med min 1,5-åring som tidigare inte varit intresserad av att sitta med appar någon längre stund. Men det här spelet används gärna – både ensam och tillsammans med äldre syskon/vuxen. Jag tror främst det är de fina illustrationerna och detaljerna som lockar men också spelets stora variation. Vi båda uppskattar att spelet erbjuder många olika typer av ljud och intryck utan att det blir överväldigande.

KlangDings

När det handlar om appar till de yngsta tycker jag annars det är svårt att hitta appar som både är varierande men ändå inte slutar med för mycket intryck och ett hysteriskt tryckande. KlangDings lyckas väldigt bra med detta den är fortfarande, efter en hel del testande, kul här hemma hos oss. En fin bonus tycker vi också är att de spännande miljöerna på ett enkelt vis lockar till att upptäcka nya ord, ungefär som i en pekbok, och att spelandet blir en mysig och lärorik stund tillsammans.

KlangDings

Det här är en enkelt utformad app utan massa funktioner och menyer som kan distrahera. Förmodligen kan de flesta barn spela utan hjälp av en vuxen. Spelet är även helt utan text och tal så de barn som ännu inte har börjat använda det verbala språket kan också ha glädje av spelet. Appen är helt fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag KlangDings till barn från cirka 1,5 till 2 år. Betyget blir en 4:a.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa KlangDings för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *