Klockspelet har 24 enkla, men för de yngre barnen ändå utmanande, spel om vad som kan hända under ett dygn.

Wombi är ett produktivt företag som regelbundet släpper många fina barnvänliga appar. Den nya appen heter Klockspelet och innehåller 24 minispel som alla kretsar kring klockan. Det här är inte en app där man lär sig klockan utan snarare en lättsam introduktion till klockan, visarna och det som händer under en dag.

Upplägget är väldigt enkelt. Huvudmenyn består av en klocka som vandrar timma för timma. Varje heltimme motsvaras av ett minispel. Mitt i klockan finns en knapp för att starta spelet. Det går inte att välja vilket spel man vill spela utan det avgörs av vad klockan visar. Fördelarna med detta är dels att menyn blir enklare att använda men även att spelen återkommer med största möjliga intervall, vilket borde ge längre hållbarhet. Barn som däremot vill spela samma spel om och om igen kommer att bli besvikna. Det går heller inte att hoppa över spel, om man av någon anledning skulle vilja det.

ANNONS:

Klockan 07.00 lagar man en väckarklocka som därefter talar om att det är dags att gå upp. Klockan 08.00 skär man en skiva bröd. Klockan 18.00 städar man undan leksakerna i sitt rum, klockan 19.00 äter man pannkaka och 20.00 tittar man på TV. 21.00 gör man i ordning sängen. Vissa spel handlar om saker som man gör under en dag (borsta tänderna) och andra illustrerar saker som händer under dygnet (månen går ner och solen går upp). Klockspelet ger på detta sätt ett bra underlag för vuxna som vill prata om dygnet, klockan och tiden. Men man bör ha i åtanke att vad man gör på ett dygn och när man gör det, av naturliga skäl inte in passar in med dygnsrytmen hos alla barn.

Appen är, med sina minispel, lik appar som Kapu Forest, Toca House, HappyKids Veterinarian och Toca Doctor. I Klockspelet är spelen väldigt enkla i sitt upplägg, men i de flesta fall ändå utmanande för de yngre barnen. De är dessutom väldigt jämna när det gäller svårighetsnivån. Det enda spelet som sticker ut som lite svårare är när man skall dra streck mellan stjärnor för att skapa figuren Karlavagnen.

Wombi har med Klockspelet gjort en väldigt bra och barnvänlig app. 24 spel är tillräckligt många för att ge variation och därmed lång hållbarhet. Med tanke på den enkla svårighetsnivån trodde jag att appen framförallt skulle falla min 2,5-åring i smaken. Men även min 5-åring gillade Klockspelet även fast livslängden inte blev lika lång. Mitt yngsta barn har dock återkommit till appen flera gånger vilket är ett bra betyg.

Jag gillar att Klockspelet ger möjlighet för vuxna att prata med barn om dygnet. Spelen är varierade och en del spel ändrar sig lite från gång till gång. En förbättring jag hade önskat är att man skulle kunna dra i tim- och minutvisare för att själv kunna välja spel. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. När vi testade appen fanns reklam för Wombis egna appar, men denna reklam kan man stänga av. I övrigt är appen fri från inställningar.

Jag ger appen betyg 4 av 5 och rekommenderar den till barn mellan 2 och 4 år.

Appen finns i en gratisversion för iPhone/iPad för den som vill testa först.

Här är en trailer till Klockspelet:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Klockspelet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Monica skriver:

  Här går detta spel varmt hos min 3 åring. Det är så roligt när han kopplar dygnets alla timmar och sen själv säger att när det är morgon borstar man tänder och vidare. Bra betyg Pappa Daniel 🙂
  /Monica

 2. kristin skriver:

  Min dotter på drygt 2 har provat spelet. Hon gillade det och spelade alla banor 2 gånger innan hon bytte spel. Hon gillade särskilt belöningsmomentet. Alla spel utom det där man drar streck mellan stjärnor var lätta nog för henne att klara själv. Spelet var enkelt och det var lätt att förstå vad man skulle göra. Pusslen var lite svårare än andra pussel för samma åldersgrupp i och med att man var tvungen att lägga bitarna helt rätt för att de skulle fastna. Vid några tillfällen blev hon sur över att man inte fick spela samma bana 2 gånger. Jag tycker inte kopplingen till klockan och dygnet var så tydlig. Jag skulle önska en röst som läste upp klockslagen och tiden på dagen samt att man kunde dra i visarna och ställa in olika tider och på så sätt få välja spel själv. Om spelen ändrades lite från gång till gång skulle hållbarheten bli längre och en del spel skulle gärna få innehålla lite mer att göra (nya pussel, olika saker att skära, olika saker att leta efter, få skära flera skivor bröd mm). Min 3,5-åring provade men tyckte det var för lätt och ville inte fortsätta. Vi gillar andra minispel bättre. Både Toca Doctor och Kapu forest tycker vi har ett bredare innehåll och mer prisvärda spel men med en del justeringar kan klockspelet bli helt ok.

 3. Sarah skriver:

  Min tjej på 3,5 tycker att det många gånger är enkla spel, men hon återkommer ändå.
  Som förälder önskar jag att man kunde kanske få lite klurigare banor/svårighetsnivå.
  Appen är väldigt välgjord och belöningssystemet fungerar bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *