Kryp-tastiskt är ett omfattande och utmanande labyrintspel i olika svårighetsnivåer.

Kryp-tastiskt kommer från företaget Little Bit Studio som bland annat skapat Bugs & Buttons, Bugs & Bubbles och Bugs & Numbers.

ANNONS:

Det här är ett omfattande labyrintspel. Via huvudmenyn når man appens fem olika delar; Siffror, Bokstäver, Kalkering, Färger och Äventyr. Varje del har olika typer av labyrinter som man navigerar sin insekt genom, och man väljer själv vilken del man vill leka med.

Kryp-tastiskt

I Siffror får man exempelvis i den lättaste nivån navigera insekten genom att trycka på siffrorna 1-10 i ordning. I Bokstäver gäller det på samma sätt att navigera mellan versalerna A-Ö. Färger och Kalkering fungerar på liknande sätt. I de enklaste nivåerna går det inte att göra fel. När man kommer i mål får man en belöning i form av ett mynt eller en ädelsten. I Siffror och Färger finns svenskt tal som berättar vilka siffror och färger man går på i labyrinterna.

Kryp-tastiskt

Delen Äventyr är lite annorlunda och är mer omfattande än de övriga delarna. Här består en bana av flera smålabyrinter med många olika uppdrag och klurigheter. Här får man dessutom som extra belöning nya kryp. Alla kryp samlas tillsammans med mynten och juvelerna och det går att välja vilket kryp man vill spela med.

Kryp-tastiskt

Kryp-tastiskt

När man har klarat en del låses nästa svårighetsnivå upp, men man måste själv ställa in nivån vilket är lätt att missa. För yngre barn kan det dock vara bra att nivån inte avancerar automatiskt. Väljer man att spela om en bana på samma svårighetsnivå så ändrar den sig från gången innan.

Kryp-tastiskt

De svåraste nivåerna har tidspress vilket innebär att man inte får stå stilla för länge. På Bokstäver måste man exempelvis navigera mellan gemena bokstäver och så småningom en blandning av gemener och versaler. I Färger måste man komma ihåg sekvenser med färgkombinationer så att man inte går fel (blå, gul, lila, röd, blå, gul, lila, röd).

Mina barn har spelat mycket och gillar appen. De tycker om belöningarna de får och vill gärna samla mynt och juveler. Min 5-åring behöver lite hjälp när alfabetet är blandat med både versaler och gemener men i övrigt gick det mesta att lösa själv. Min 6-åring och 8-åring klarade alla momenten själv men tyckte en del av banorna var svåra. Även andra barn i redaktionen har spelat, bland annat två nyblivna 7-åringar som klarat hela spelet var och en för sig. Några barn (och deras föräldrar) har dock missat att det går att ändra svårighetsnivå vilket gjort att appens livslängd blivit väldigt kort.

I inställningarna, som skyddas av ett matematiskt barnlås, kan man stänga av bakgrundsmusik och reklam för företagets övriga appar. Det går även att aktivera profiler så att flera barn kan dela på samma enhet. Här går det också att ändra språk. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Kryp-tastiskt

På förbättringssidan önskar vi svenskt tal även på bokstavsdelen och en inställning där man kan få svårighetsnivån att öka automatiskt. Vi har också reagerat på att svårighetsnivån är lite ojämn. Det är stor skillnad att kunna räkna till 10 och att kunna hela alfabetet. Som appen är uppbyggd är det en fördel om man redan kan en del bokstäver eftersom man redan på lättaste nivån skall gå mellan A-Ö. Vi tycker också att huvudmenyn är lite knepig att förstå sig på eftersom det inte finns några tydliga knappar att trycka på och det är svårt att veta vad man förväntas göra.

Kryp-tastiskt är en vacker och omfattande app som jag rekommenderar till barn mellan 5-8 år. Betyget blir en stark fyra.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 13 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska. Och text på följande 13 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021
 •   25 kr 1 apr 2020
 •   0 kr 28 mar 2020
Google Play Store
 •   24 kr 3 apr 2020
 •   0 kr 29 mar 2020
Amazon Appstore
 •   18 kr 2 apr 2020
 •   0 kr 30 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kryp-tastiskt för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

 1. Jane skriver:

  En stor hit för både mina barn. 7-åringen tyckte det var roligt och tyckte om att samla alla mynt och kristaller. Hon behövde dock visas hur man kommer till svårare nivå. Hon tyckte först att det var stressigt med dem svåra banorna, men var stolt när hon klarade dem. 4-åringen gillade de lättaste nivåerna men han tyckte de andra var för svåra.

 2. Anna skriver:

  Fantastisk app, med fin grafik. Både femåringen och sjuåringen älskar den. De skiftar från lätt till svårt och tycker det är roligt att kunna byta insekt som de ”vunnit”.

 3. Margaretha Persson skriver:

  Mina förväntningar på appen var nog lite för höga då jag tycker att deras tidigare appar har ett så stort innehåll. Men mina elever i grundsärskolan, årkurs 5/6, tyckte den var kul men inte så speciellt utmanande. Jag tror den fungerar bättre för yngre elever som precis lärt sig siffror och bokstäver.

 4. Maria Oreest Udell skriver:

  Min sexåriga dotters ord:
  Jag tycker att det är bra att man kan byta insekt och att man måste akta sig för fällor, då kan stenar bli till flytande lava. Det andra som är roligt är att man kan byta från lätt, mittemellan och jättesvårt.

  Jag mamman håller med min dotter, väldigt fin grafik och hon har så kul med spelet….

 5. Ljubov Barcella skriver:

  Hej.
  Vad har hänt med appen?
  Har inga siffror och bokstäver i den länge, har inga problem med iPad annars.
  Är det bara jag som råkat ut för det?
  Tacksam för svår.
  Med vänlig hälsning
  Ljubov Barcella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *