Kul för barn : Julen är en lek och lär-app med vintertema för de minsta barnen. Innehåller julkalender.

Det här är uppföljaren till appen Kul för barn. Företaget Tycero (se intervju), som skapat appen, återanvänder pekbokskonceptet från sin första app, men med jul och vinter som tema. Appen har en lättnavigerad huvudmeny utan reklam eller annat störande. Här kan man välja vad man vill göra genom att trycka på pilar eller genom att dra fingret åt höger/vänster.

ANNONS:

Det finns bland annat pekböcker inom olika kategorier; djur, sport & aktiviteter och jul. Pekböckerna består av mer än 70 högupplösta och vackra fotografier som man också kan bläddra i genom att dra med sitt finger. En tydlig svensk röst berättar automatiskt vad varje foto föreställer och man kan även trycka på en ljudsymbol för att lyssna på hur det man ser på låter.

Förutom fotografier innehåller appen fina och lagom svåra pussel (med tanke på målgruppen) samt ett spel ”En av fyra”. I spelet får man se fyra fotografier. Samtidigt säger en röst vad en av fotografierna föreställer och utmaningen ligger i att lista ut vilket foto det är.

Sist, men absolut inte minst, finns en julkalender. Den består av 24 luckor som inte går att öppna i föreväg. För att testa detta var jag tvungen att ändra tiden i Inställningar-appen. Detta kan jag dock inte rekommendera såvida du inte vill förstöra för barnen – eller om du har ett barn som vill öppna lucka 24 NU 🙂 Vill man nollställa luckorna räcker det inte med att ställa tillbaka datumet, utan man måste installera om hela appen. Utan att gå in på detaljer kan jag avslöja att luckorna döljer fler vackra fotografier, nya pussel samt julmusik.

Tycero har lyckats med att kopiera ett framgångsrikt koncept och dessutom göra det snäppet bättre, och då tänker jag främst på julkalendern. Precis som i tidigare app är bilder och ljud av hög kvalité och gränssnittet intuitivt. Kul för barn är sedan tidigare en av min 2-åriga sons favorit-appar, och jag tror därför att även denna app kommer att ha lång livslängd. Åtminstonde så länge som det är vinter.

Det är svårt att hitta någonting som jag inte gillar med denna app är det att några känns lite väl vuxna. De är inte olämpliga, men kunde kanske varit mer barnvänliga. Exempelvis skulle fotografiet som föreställer julmust (se exempel här) kunna varit på en flaska som barn känner igen.

Appen passar för barn från 1 till 3 år och får betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   12 kr 1 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kul för barn : Julen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Lin skriver:

  Den här appen lekte min lilla med väldigt mycket förra vintern/julen och eftersom det närmar sig jul igen vill jag gärna rekommendera den här nu. Mitt barn hade nyss fyllt 2 år när hon fick appen förra året och då var appen helt perfekt för henne.

  Hon älskade alla fina vinterbilder som hon själv intuitivt kunde trycka fram och se och lyssna på. Memoryspelet fungerar utmärkt, luckorna vänder tillbaka av sig själva. Pusslen är fina, (men något enkla då lösningen ligger som bakgrundsbild, dock utmärkt till målgruppen). Julkalendern var spännande, där gömmer sig nya pussel och bilder mm. Rösten som talar till bilderna är tydlig, mjuk och vänlig. Mycket bra.

  En perfekt småbarnsApp!

 2. Karin-Maria Löfdahl skriver:

  Fina bilder och tydligt upplägg. Den här appen är mycket bra innan vill lära sig olika ord och begrepp som har med jul och vinter att göra. Min 7-åring uppskattade pussel och julkalendern, men de övriga delarna passar lite yngre barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *