Kul för barn är en pekboksapp med inkluderat pussel och memory

Den här appen innehåller vackra fotografier, tydlig svensk röst och pussel på rätt svårighetsnivå för de yngsta.

ANNONS:

Det finns sju aktiviteter i Kul för barn. De fyra första är pekböcker inom olika kategorier; djur, djurens barn, fordon och saker. Pekböckerna består av totalt 70 vackra fotografier som man kan bläddra genom med att trycka på pilar eller genom att dra med fingret.

När man trycker på ett foto säger en svensk röst vad bilden föreställer. Detta kommer även upp som text på bilden.

Nästa del i appen heter ”En av fyra”. Där får man upp fyra fotografier. En röst säger vad en av fotografierna föreställer. Och detta skrivs ut på skärmen. Här gäller det att välja rätt foto. Väljer man fel så får man en liten ljudindikation på detta. Väljer man rätt så kommer istället ett glatt pling och rösten återupprepar vad fotot föreställer.

Den näst sista delen i appen heter ”Pussel”. Här finns det sex klassiska pussel med totalt nio bitar var. Respektive pussel förenklas av att man lägger pusselbitarna ovanpå en färdig bild. Man får två pusselbitar att jobba med åt gången – vilket gör att det inte blir så rörigt. I dessa sex pussel är bilderna illustrerade. Det finns bland annat bilder på en nyckelpiga, ett lejon, en flodhäst och en bondgård.

Sista delen i appen är memory. Här används fotografier som memorybrickor. De är förminskade för att få plats på skärmen, och jag kan tycka att en del är på gränsen till för små. Här hade jag nog önskat illustrationer istället. Det hade varit lättare för barnen att komma ihåg. Memoryspelen består av 12 brickor. Denna del av appen är den relativt svåraste. Jag tror inte att en 2-åring kan klara av det – såvida han/hon inte har mycket tur. Här hade kanske färre brickor varit mer lagom kan jag tycka (som i pussel-delen). Fördelen hade då även varit att fotografierna hade synts tydligare.

Båda mina barn gillar om Kul för barn. Min knappa 2-åring tycker bäst om pekbilderna. Pekboksappar finns det gott om i App Store. Likaså pussel-appar och memory-appar. Men att få allt serverat i en enda app – där bilder, tal och gränssnitt är så fint och genomtänkt är lite mer sällsynt. Betyget blir en stark trea.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Appen innehåller även andra språk och man kan byta via huvudmenyn. Där finns även möjlighet att stänga av bakgrundsljudet. Appen är fri från reklam och köp inuti.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fyra språk: engelska, spanska, svenska, tyska. Och text på följande fyra språk: engelska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kul för barn för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Pappa Johan skriver:

  Har inte lite svårt för pekböcker som mest bara är stockfoto-samlingar. Men detta är faktiskt riktigt bra. Mycket och fina bilder. Spelmomenten är bra.

  Min 1,5-åring föll för denna direkt och den är perfekt för prat-träning.

 2. Ann-Charlotte Högberg skriver:

  Detta är en mycket bra app att ha på en förskola. Både små och stora barn kan använda den tillsammans. Mycket att välja på. Det är roligt att lyssna på ljuden till bilderna. Vi lyssnar många gånger på de olika fordonens och djurens ljud. Pusslen är lagom svåra att börja med och tar inte så lång tid att lägga klart. Bra när kompisar väntar på sin tur att få pussla. Memorydelen är bra då många barn kan spela samtidigt, träna turtagning, minne, med mera. Barnen på min avdelning är 1-5 år gamla.

 3. Irene skriver:

  En jättebra app! Min son på 2 år älskar ”En av fyra” och kan sitta hur länge som helst men den delen!
  Det jag saknar är att maningen kan ändra svårighetsgrad på ”En av fyra” eller träna t.ex. Färger och storlek. Te.x skulle man kunna fråga ”Peka på den röda bollen” eller ”vart är den lilla traktorn?”
  Jag hoppas på en vidareutveckling av spelen med mer inriktning på färg och storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *