Labo Car Designer är ett spel som går ut på att måla olika fordon och sedan köra med dem på fantasifulla banor.

Labo Car Designer kommer från Labo Lado och lämpar sig för yngre barn. Denna app skulle man kunna säga är lillebror till företagets andra app med nästan samma namn. I den här versionen är det enklare för ännu yngre barn, eller de som inte har utvecklat finmotoriken fullt ut än, att få till ett fordon att köra med.

ANNONS:

Car Designer

Fordonen skapas i flera olika steg. Först väljer man om man vill skapa fritt eller använda en av de 25 färdiga mallar som finns. I nästa steg målar man sitt fordon i någon av de 10 olika färger som finns att välja på. Efter målningen är det dags att välja hjul till sitt fordon. Sista steget i skapandet erbjuder olika dekorationer och passagerare.

Car Designer

När fordonet är klart är det dags att ta med det på en tur på en fantasifull bana. Man kör genom att trycka på fram- och bakpilar på skärmen och om man skulle hamna på taket finns det en knapp som gör att man kan flippa runt fordonet och hamna på hjulen igen. Man kan också tuta. Andra val som finns att göra under tiden man kör är att stänga av och sätta igång musiken. Man kan också välja vilket väder man vill köra i eller om man vill köra på natten. Efter hand som man klarar en bana låses nya hjul och dekorationer upp som man sedan kan använda till sina fordon. Alla fordon man skapar sparas i ett album och därifrån kan hämta upp och köra med dem igen och igen.

Car Designer

Både min 2- och 5-åring har spelat Labo Car Designer utan hjälp från mig och det är en app som de gärna återkommer till.

Det är lätt att komma igång med Labo Car Designer. Båda mina barn förstod direkt vad det var de skulle göra. Och när jag frågar vad de gillar svarar de att det är roliga banor och att det är kul att kunna måla och spara sina fordon.

I appen finns inget tal. Bakgrundsmusiken går att stänga av via en knapp som alltid finns tillgänglig. Föräldrainformation och länkar är skyddade av ett barnlås. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag rekommenderar Labo Car Designer till barn mellan 2 och 5 år. Betyget blir fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 6 okt 2019
  •   10 kr 18 feb 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Car Designer (3y+) för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *