I Labo Car Designer får barn designa sitt eget fordon och sedan köra den på olika banor.

Labo Car Designer är en ny kreativ app från utvecklaren Labo Lado. I appen får man möjlighet att designa ett fordon helt fritt för att sedan köra den på en av flera banor. Att designa biler är en flerstegsprocess där man först får rita konturer med penna och fylla i med färger. Därefter får man sätta byta hjul, och sätta på klistermärken eller roterande ljus/propeller. Det går att hoppa fritt via dessa steg via flikar högst upp på skärmen.

Car Designer

Den som vill kan välja att utgå från 28 färdiga mallar föreställande olika fantasifulla fordon. Förutom lastbil, sportbil och vanlig personbil finns även monsterbil, stjärnbil, månbil, pumpbil, kundvagnsbil, pennbil, flygplansbil m.m.. Väljer man en mall får man se dess konturer och färger så att man kan måla av den. Målar man fritt kan man måla precis som man vill – det måste inte alls se ut som ett fordon.

ANNONS:

Car Designer

När fordonet är färdig får man köra det på en av 12 framslumpade banor. Banorna är fantasifulla och när man åker interagerar man med olika objekt vilket är underhållande. Man kan dock endast styra bilen framåt eller bakåt, samt tuta. Utmaningen är så liten att en 2-åring klarar av det. Men det är ändå roligt att köra även för äldre barn. Det beror nog främst på att man kör den bil man själv designat och att banorna är ganska varierade. I slutet av varje bana belönas man med ett nytt klistermärke, som man kan använda till framtida fordon, samt fyverkerier. Det går även att växla mellan olika väderlekar såsom sommar och vinter.

Car Designer

Car Designer

Alla fordon man skapat sparas automatiskt på en särskild sida. Via den kan man gå direkt till bilkörningen, om man vill.

Labo Car Designer är fri från in-app purchase, reklam och externa länkar. Appens bakgrundsmusik är fin, men går inte att stänga av för den som skulle vilja det. Appen har nämligen inte några inställningsmöjligheter.

Mina barn 2-, 4- och 6-år, har spelat Labo Car Designer med behållning. 2-åringen behövde lite hjälp med design, men har kört bilen på egen hand. 4-åringen och 6-åringen tycker båda om denna app och jag ser det som ett plus att appen har så bred målgrupp. Det enda negativa är att det ibland är lite oklart var man skall trycka eftersom placering av knappar är placerade lite olika, samt att de symboler och färgkodningar som används inte går att förstå på en gång. Dessa saker lär man sig dock efter att ha använt appen en stund. En annan sak som jag reagerade över är att när man ritar och färlägger så finns det en liten fördröjning tills att färgen verkligen dyker upp på skärmen.

Jag rekommenderar Labo Car Designer till barn mellan 4 och 6 år. Betyget blir en svag fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Car Designer för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Ann skriver:

    Min son på 4,5 älskade denna app. Han tyckte det var roligast att få måla bilarna men att sen få köra dom på en bana var verkligen underhållande. Han valde länge och väl mellan olika hjul och tillbehör. Rekommenderar appen varmt. Jag tyckte också denvar underhållande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *