Labo Fabric Friends går ut på att man först ska skapa tygdjur utifrån olika mallar. När man är färdig får man välja ett av flera minispel att spela med sitt djur. Djuren man gjort finns sedan tillgängliga att titta på via ett fotoalbum.

Labo Fabric Friends är utvecklad av Labo Lado som gjort flera andra appar vi recenserat bl.a. Labo Paper Plate, Labo Train och Labo Drawing Lessons.

ANNONS:

Appen går ut på att man först ska skapa tygdjur utifrån mallar. Det finns 11 olika att välja mellan. När man är färdig får man välja ett av sex minispel att spela med sitt djur. Djuren man gjort finns sedan tillgängliga att titta på via ett fotoalbum.

Först väljer man vilket djur man vill göra från mallarna. Första steget är att klippa ut de större delarna ur tygbitar med sax. Det gör man genom att dra med sitt finger längs linjer. Andra momentet handlar om att pussla dit smådelar på rätt ställe i mallen. När det är klart sys djuret klart av appen. Man får sedan välja bland glasögon och hattar för att göra sitt djur mer personligt.

Fabric Friends

Fabric Friends

Sist får man välja ett minispel som man vill spela med sitt djur. Spelen varierar i svårighetsgrad och innehåll: man ska leka kuragömma och leta efter gömda djur, skjuta tomater med slangbella på djur, hoppa hoppstylta och samla äpplen, fånga bollar när de har precis rätt utseende, hitta rätt siffra/ord och spela sten, sax eller påse mot ett djur. Instruktionerna till minispelen är lite oklara så man får prova sig fram. Gör man fel blir nivån oftast lite lättare och gör man rätt lite svårare. Efter avslutat minispel kan man välja att spela om spelet eller återgå till mallarna och göra ett nytt djur. Från förstasidan kan man titta på sina skapade djur i ett fotoalbum. Där kan man även ta kort på sina djur och ta bort de man inte vill ha kvar.

Fabric Friends

Appen är lätt att komma igång med. Instruktionerna för att skapa djuren är ganska tydliga medan de för minispelen är lite svårare att förstå. Appen innehåller inga inställningar. Ljudeffekter, bakgrundsmusik och engelskt tal finns. Talet är inget problem överlag men i det minispel där man ska hitta rätt ord behöver man kunna läsa på engelska för att förstå vad som efterfrågas. På förstasidan finns reklam för utvecklarens andra appar. I övrigt innehåller appen inga länkar, reklam eller köp.

Labo Fabric Friends är provad av min 4- och 5-åring som bägge gillar att pyssla. De har bägge suttit en stund och gjort djur men tyckt att de inte får bestämma tillräckligt mycket själva. Ingen av dem var särskilt imponerade av spelen utan tyckte skapandet av djuren var roligast. Även andra barn i redaktionen i åldern 3-6 år har provat och tyckt om appen men instämt i att den är lite väl styrd och inte ger så mycket utrymme för kreativitet.

Djuren är söta och tilltalande men det hade varit roligt om man fått göra mer av pysslandet själv, t.ex. sy ihop djuren och att man haft flera valmöjligheter för klädsel och utseende på djuren. Appen ger trots det bra träning i öga-hand koordination och finmotorik. Minispelen är ganska ojämna i nivå och de är ganska svåra för yngre barn som nog är den mest uppskattande målgruppen för appens pysseldel. Att ett spel dessutom kräver att man kan läsa på engelska är ett minus. Det vore bra om man direkt kunde komma till speldelen utan att först behöva skapa ett nytt djur då det blir lite tjatigt efter en stund.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 3 och 6 år och ger den en 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Fabric Friends för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *