I Labo Halloween Car kan barn designa sin egen Halloween-bil helt fritt, eller via mall, och sedan köra den på olika läskiga banor och samtidigt undvika olika spjut.

Labo Halloween Car är en kreativ app med Halloween-tema från utvecklaren Labo Lado. Appen påminner till viss del om Labo Car Designer som vi tidigare recenserat. I Labo Halloween Car får man möjlighet att designa ett fordon helt fritt för att sedan köra den på en av flera banor. Man designar efter 11 färdiga mallar såsom en pumpabil, en spökbil eller en fladdermusbil, men man kan också skapa helt fritt efter eget tycke och smak. Först färglägger man sitt fordon och sedan får man välja däck och därefter kan man pynta den med ögon, kråkor, godis, döskallar, djävulen och andra småläskiga figurer.

Labo Halloween Car

Labo Halloween Car

ANNONS:

När fordonet är färdig får man köra det på 12 olika banor där alla utom den första är låst från start. Man kör på natten och möts av fladdermöss, flygande häxor, döskallar, pumpor m.m. När man kör interagerar man med olika objekt vilket är underhållande. Man kan styra bilen framåt eller bakåt, samt tuta. Utmaningen är dock större än i Labo Car Designer eftersom man då och då möts av olika spjut som man skall undvika. Gör man inte det så dör man och får börja om från början på banan. Just detta gör att spelet blir roligare och mer utmanande och passar bättre för äldre barn. Man kan inte bara köra bilen utan det gäller att tajma rätt. Jag väljer därför att rekommendera Labo Halloween Car till snäppet äldre barn än tidigare.

Labo Halloween Car

Labo Halloween Car

Alla fordon man skapat sparas automatiskt på en särskild sida. Via den kan man gå direkt till bilkörningen, om man vill.

Labo Halloween Car är fri från in-app purchase, reklam och externa länkar. Appens bakgrundsmusik går att stänga av inifrån spelet. Appen har inga övriga inställningsmöjligheter.

Mina barn 2-, 4- och 6-år, har tidigare spelat Labo Car Designer med behållning. Labo Halloween Car är lite svårare och passar därför bättre för 4-åringen och 6-åringen. I jämförelse med den tidigare appen har den här inte lika många banor att köra på, men i övrigt tycker jag att den är väldigt bra. Ett minus är att när man ritar och färglägger så finns det en liten fördröjning tills att färgen verkligen dyker upp på skärmen.

Jag rekommenderar Labo Halloween Car till barn mellan 5 och 8 år. Betyget blir en svag fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 28 okt 2017
 •   0 kr 25 okt 2017
 •   20 kr 22 okt 2017
 •   0 kr 20 okt 2017
 •   20 kr 14 okt 2017
 •   0 kr 13 okt 2017
 •   20 kr 12 okt 2017
 •   0 kr 11 okt 2017
Google Play Store
 •   21 kr 21 okt 2017
 •   0 kr 18 okt 2017
Amazon Appstore
 •   27 kr 6 apr 2018
 •   33 kr 6 apr 2018
 •   27 kr 2 apr 2018
 •   33 kr 27 okt 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Halloween Car för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *