I Labo Leaves får man pussla ihop olika motiv av höstlöv. Det är en enkel men mysig app som även fungerar bra som inspiration för att göra egna pysselprojekt med färgglada höstlöv.

Labo Leaves är skapad av Labo Lado som bland annat även ligger bakom Labo Fabric Friends och Labo Paper Plate som jag tidigare recenserat. Appen går ut på att man med höstlöv pusslar och fyller i färdiga mallar för att få en bild.

Labo Leaves

Labo Leaves

ANNONS:

Appen innehåller totalt 18 pussel, de flesta i form av djur, med varierande antal bitar från tre till tio. När man tar tag i en bit markeras den del i mallen där biten ska sitta så det är lätt att hitta rätt. När man är färdig med ett pussel startar en animation med det man pusslat ihop. Genom att trycka i animationen får man saker att hända.

Labo Leaves

Labo Leaves

Min 4-åring har provat appen och spelat igenom den ett par gånger. Jag tror att det är kombinationen av pussel och söta animationer som lockar. Då pusslen är väldigt enkla passar appen bättre för lite yngre barn.

Genom att lägga blad på rätt ställe i en mall tränas öga-hand koordination. Appen är annars mest ett tidsfördriv där animationerna är bra belöningar. Bilderna är fina och färglada och bakgrundsmusiken behaglig. För att passa en lite större målgrupp vore det kul med fler bilder och även bilder med fler bitar. En del av animationerna sker av sig själv och en del måste man trycka i bilden för att de ska ske. Lite tydligare fingervisning om var man ska trycka skulle vara bra för de yngsta barnen. Appen kan fungera som inspiration för att göra egna pysselprojekt med färgglada höstlöv.

Appen innehåller musik och ljudeffekter och är fri från text och tal. Det finns inga inställningar. Bakom ett enkelt barnlås finns länkar till utvecklarens andra appar. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Jag rekommenderar Labo Leaves till barn i åldern 2-3 år och ger den en 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 13 okt 2017
  •   0 kr 12 okt 2017
  •   20 kr 9 sep 2017
  •   0 kr 8 sep 2017
  •   20 kr 26 mar 2017
  •   0 kr 25 mar 2017
  •   20 kr 25 nov 2016
  •   0 kr 24 nov 2016
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Leaves för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *