Labo Pebble Art kombinerar kreativt skapande med passande minispel. Skapa och måla fina stenfigurer som sen kan matchas ihop, matas, hoppa, spelas på eller dansa med.

När man startar Labo Pebble Art får man välja ett av 22 olika bilder där stenar satts ihop för att föreställa djur och föremål. När man gjort sitt val flyttas en del av stenarna undan så att endast konturerna syns och man skall då pussla dit stenarna på rätt plats igen.

Pebble Art

Pebble Art

ANNONS:

När alla bitar hamnat på rätt plats får man färglägga stenarna. Om man vill kan man försöka efterlikna en färdig mall, men det är fritt fram att skapa på egna premisser. Det finns tio olika färger att välja mellan och det går att variera penselbredden steglöst. Det går endast måla på en sten i taget och ingen färg hamnar utanför stenarna.

Pebble Art

Därefter kan man spela olika små minispel som knyter an till de skapade stenfigurerna. Ibland kan man välja två olika spel men det är alltid samma spel till samma figur. I ”fågelspelet” ska man picka gröna maskar och undvika eld- och ismaskar. I ”hoppaspelet” ska man samla stjärnor och hoppa över hinder. I ”svampspelet” ska man trycka på djur utan hatt. I ”hitta kompis” spelet gäller det att para ihop likadana skalbaggar som kryper runt på skärmen. I första ”dansspelet” får man försöka komma ihåg och härma en dansares rörelser med den egna figuren och i det andra gäller det att trycka på glada gubbar vid rätt tillfälle. Dessutom finns det olika sorters musikspel där man på olika sätt kan spela musik på de skapade figurerna. I en del av spelen samlar man poäng men det finns inga resultatlistor.

Pebble Art

Pebble Art

Labo Pebble Art innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Länkar till egna appar och sociala medier är säkrade med ett additionslås.

Min tvååring, sexåring och åttaåring har testat Labo Pebble Art på iPad. Yngsta återkommer gärna till spelet och klarar efter lite testande av att pussla dit alla bitar och målar sen gärna sina figurer. Favoritspelet är det där man ska hitta kompisar och därför väljer tvååringen i princip alltid att göra de olika skalbaggarna. Musikspelen funkar också bra men de andra spelen är alltför svåra. De äldsta har inte intresserat sig så mycket för minispelen utan tycker att det roligaste momentet är att färglägga stenarna och försöker då gärna efterlikna förlagan.

I flera kreativa appar har vi tidigare efterfrågat att kunna använda det vi skapat. Det var nu roligt att det i Labo Pebble Art finns passande minispel där man får använda sina egenhändigt målade figurer.

Minispelen har en bra variation men en ganska ojämn svårighetsgrad. Ett önskemål är att det gick att reglera hastigheten i ”hoppaspelet” eller att det i alla fall hade startat i ett betydligt lägre tempo. Även rörelserna i ”dansaspelet” får snabbt ett tempo som är i högsta laget för appens målgrupp. Det hade sen även varit kul om det gick att spara eller fota färdiga målningar direkt i appen.

Labo Pebble Art kan inspirera till stenskapande utanför appen men för ett högre betyg hade vi önskat att det även fanns en del där man fritt kunde skapa och spara sina egna stenkonstverk. Vi rekommenderar nu Labo Pebble Art till barn mellan tre och sex år och betyget blir en trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 10 mar 2017
  •   0 kr 9 mar 2017
  •   20 kr 26 mar 2016
  •   0 kr 25 mar 2016
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Pebble Art för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *