I Labo Train får barn designa sitt eget tåg med hjälp av mallar och sedan köra det olika banor med kluriga hinder som ska lösas.

Labo Train är en ny app från utvecklarna Labo Lado som även gjort bland annat Labo Car Designer. Appen utmanar spelarens kreativitet och problemlösarförmåga genom att man först får designa sitt eget tåg och efter det köra på banor där det finns olika hinder som man ska lösa. Tillverkarna har behållt ungefär samma designsätt som i Labo Car Designer, vilket innebär att man designar sitt tåg i flera steg som börjar med att man väljer tema på lok och vagnar och fyller i med färg. Sedan väljer man hjul och sätter på klistermärken och andra tillbehör som propellrar eller blinkade ljus. Man måste inte designa i någon speciell ordning utan man kan designa i vilken ordning man vill eller hoppa över ett designersteg med hjälp av pilar högst upp på skärmen.

Labo Train

Labo Train

ANNONS:

Det finns väldigt många olika vagnar och lok att välja mellan, inte bara med traditionella utseenden. Det finns havsdjur, dinosaurier, frukter, växter och mycket mycket mer. Till skillnad från Labo Car Designer hjälper appen till så att man inte kan färglägga utanför den mall man valt. Om man väljer en bläckfisk som lok så måste loket ha bläckfisk-konturer men man får själv välja färg och utsmyckning.

När man är färdig så finns det 24 banor att köra på uppdelat på olika väder; sommar, vinter, mörker och regn. Banorna är låsta från start. På det tåg man skapat får man alltid en ytterligare vagn som innehåller äpplen. Ett mål i spelet är att så många äpplen som möjligt skall finnas kvar i vagnen när man kommer till slutstationen. Det gäller alltså att inte köra tåget alltför snabbt och dessutom ha lite koll på underlaget som också påverkar hur skakig färden blir. På olika banor får man tappa olika många äpplen. Man styr tågets fart med en spak som går mellan hastigheten 0 (man står stilla) och 3 (snabbast). En ytterligare utmaning i spelet är att man då och då måste laga tågbanan med hjälp av olika delar. Till exempel kan man behöva lägga en låda i ett hål eller lägga en bokstav över ett gupp. Lägger man inte rätt kan man behöva starta om banan från början. När man kommer till slutet av en bana får man stjärnor som belöning och en ny del till designläget låses upp.

Labo Train

Labo Train

Det tåg man skapat sparas alltid och går att välja när man ska spela vid ett senare tillfälle. Via sparade tåg kan man hoppa vidare till tågkörningen på en gång utan att behöva designa först.

Labo Train är fri från in-app purchase, reklam och externa länkar. Appen har trevlig bakgrundsmusik som man kan stänga av när man kör inne i spelet.

Mitt barn på 4 år har spelat Labo Train och gillar appen mycket. Hos oss har själva körandet av tågen varit roligast. Att laga tågbanan är det klurigaste eftersom det inte alltid är helt uppenbart hur man skall göra. Ett tips är att man kan flytta sakerna med två fingrar istället för ett, då blir det lättare. När man ritar och färglägger finns det en fördröjning vilket skapade lite irritation här hemma.

Jag rekomenderar Labo Train till barn mellan 4 och 7 år. Yngre barn kan behöva hjälp av en vuxen. Betyget blir en fyra av fem.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 28 feb 2019
  •   10 kr 18 feb 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Train för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *