En läsare undrar vilken iPad som är bäst att köpa för barnappar

En läsare skriver in och frågar: ”Jag undrar hur stor iPad man måste köpa för att rymma många appar till barn 16 GB, 32 GB, 64 GB? Tar apparna stor plats? Eller behöver man mycket plats för bilder, filmer och ljudfiler?”

ANNONS:

Eftersom det finns olika modeller med olika minneskapacitet kan det lätt kännas lite förvirrande att veta vilken kapacitet som räcker. I grunden beror det på hur man har tänkt att använda sin iPad.

Det som tar mest plats på en iPad brukar inte vara appar, e-böcker och bilder, utan just film och musik. Film går att streama med exempelvis Air Video. Musik kan man streama med exempelvis Spotify och Sveriges Radio Play. Att streama är ett bra sätt att inte slösa på minnet på sin iPad. Men det fungerar oftast inte utomlands.

Låt oss säga att man på olika sätt streamar media till sin iPad och i övrigt endast tänkt att använda den för appar för barn. Då skulle jag rekommendera att köpa iPad-modellen med minst minne, dvs den som är på 16 GB. Den har jag själv – och trots att jag har väldigt många barnappar har jag ännu inte inte använt allt minne.

Men.

Olika appar tar olika mycket plats. Det normala är att en app ligger omkring 20 – 50 MB i storlek. Köper du endast appar som inte är så stora får du plats med väldigt många samtidigt. Det finns dock appar som tar väldigt mycket plats. Det kan exempelvis bero på att de innehåller tal på många olika språk. I App Store framgår storleken på respektive app. Genom att vara observant innan du köper en app, och inte handla de appar som är väldigt stora, så kan du få plats mer fler appar samtidigt på enheten.

Samtidigt är det oftast så att man inte använder alla appar hela tiden. Det går att ta bort appar från enheten och sedan ladda ner igen från App Store vid ett senare tillfälle. Det kostar inte någonting att göra på detta sätt eftersom du redan äger apparna. Om du skulle få fullt på din iPad i framtiden går det lätt att ta reda på vilka appar som tar mycket plats genom att gå in under Inställningar -> Allmänt -> Användning.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Björn Nordahn skriver:

    Jag har en 16GB’are, & ja måste säga att det räcker, iaf för mej & ABSOLUT för barnen. Har mängder med spel inlagda, men de hittar ju sina favoriter som de, typ, håller sej till. Mina barn, pojkar, 2-4 år kör stenhårt med sina favvospel: Angry Birds (mest Seasons & Rio), Bowmaster (2åringen e grym på det), samt ett par YouTubelänkar jag lagt på skrivbordet till filmklipp de gillar, t.ex Tom & Jerry samt Pocoyo…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *