Så bygger man två stabila iPad-ställ av en IKEA BRÄDA Laptopstöd a 39 kr

En läsare skrev ett mejl till PappasAppar och berättade om sina problem med att hitta ett bra iPad-stöd som fungerar för hans 4-åriga son. Efter att ha provat både en Targus Vesavu 360 och en ”tripod” så byggde han till slut om BRÄDA Laptopstöd från IKEA. Resultatet blev både bra och billigt och nu vill han tipsa andra föräldrar.

ANNONS:

Så här berättar läsaren:

Jag köpte en iPad för ett tag sen men har haft stora problem att hitta ett bra ställ som fungerar för min 4 åriga son. Speciellt när han spelar spel med iPaden på högkant. En Targus Vesavu 360 trodde jag skulle vara bra men eftersom skårorna som iPaden skall ligga i är för smala så faller den ofta ihop och han får sitta och hålla i den med ena handen.

Jag provade även en ”tripod” från Teknikmagasinet. Snygg men funkar inte när barn vill spela. Den är vinglig när man vill trycka uppe i övre hörnen.

Men så hittade jag det här laptopstödet på Ikea. Den har jag sågat mitt itu och den är perfekt oavsett om man spelar med iPaden liggande eller stående. Och väger ingenting. Kapade förresten också yttre kanterna dels för att den blev bredare än iPaden på högkant och att antihalk gummilisten ändå inte räckte hela vägen till ytterkanten. Dessutom fick jag bort avrundningen. Andra halvan kan jag dessutom lämna på landet.

Så här bygger du själv två iPad-ställ av laptopstödet BRÄDA från IKEA.

1. Såga av på stödet på mitten.

2. De två bitarna är aningen för breda. Såga därför av ca 2 cm i ytterkanterna. Ytterkanterna är bäst eftersom antihalk-gummilisten inte går hela vägen till kanterna. Se bild:

3. Sätt tre självhäftande dämpare på undersidan, mitt emot gummilisten. Se bild:

4. Såga ut ett hack för laddkabeln, se bilder:

5. På ovansidan kan man sätta ytterligare 6 st dämpare. Se bild:

Resultatet är ett iPad-ställ som står väldigt stadigt på bordet och som iPaden ligger stadigt i.

Så här säger läsaren om stället:

Min son kan vrida på ipaden efter behov utan att någon behöver hjälpa till. Stället väger knappt nånting och är väldigt lätt att packa med om man skall på resa.
Som du kanske ser så har jag inte Apples original Smart Cover utan Targus Click-In eftersom Targus fodral också har ett bakstycke. Det känns som skinn men kan vara nån sorts plast ändå. Ytan känns väldigt skön att hålla i och har ett bra grepp utan att halka. Det bidrar nog till att baksidan sitter så stadigt på dämparna. Det fodralet kan jag rekommendera.

Jag har ett pågående supportärende med Targus i USA angående Targus Versavu 360. Jag tyckte att det verkade bra med tanke på att man kan vrida ipaden. Det visade sig dock att spåren som man sätter ipaden i är för smala och att nedre kanten på ipaden endast ligger över spåren och når inte ens botten av spåren, se bild. Så den lossnar lätt och faller platt när sonen spelar. Ett konstruktionsfel alltså. Jag googlade runt lite och hittade på ett forum att de faktiskt breddat spåren i en senare modell. Men hittills bara i USA. Jag stod på mig ändå och de godkände det som ett fel och ett nytt fodral med bredare spår är på väg till mig. Jag kan återkomma om ifall det är en förbättring. Men jag kan, som den europeiska modellen är just nu, inte rekommendera Targus 360 Versavu som ett bra ställ för barn. Det funkar dock för filmvisning eller om man är försiktigare som ju vuxna kan vara.

Ett stort tack till läsaren som bjöd på detta tips! Nu vet jag vad jag skall köpa nästa gång jag kommer till IKEA.

Skriv gärna en kommentar om du har några frågor kring tipset!

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. @ngel skriver:

    Great idea 🙂 I use one for my macbook, but for iPad it looks great too 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *