LEGO Creator Islands är en slags barnversion av spelet Sim City. Det hela går ut på att bygga man hus, fordon och djur på några öar. Ju mer man bygger desto fler gula klossar får man. Klossarna låser upp fler modeller och så småningom får kan man även bygga vidare på ännu fler öar.

Lego Creator Islands är en ny app från LEGO. Företaget ligger även bakom flera andra appar med Lego-tema såsom Juniors Quest, Duplo Ice Cream, Duplo Zoo och Duplo Train.

Lego Creator Islands

I Creator Island är uppdraget att bygga hus, fordon och djur och djur av legobitar. Spelet utspelar sig i 3D och själva byggprocessen är enkel; man får en miniatyrbild av det man skall bygga och genom att trycka på utspridda legobitar sätts dem ihop till större delar som man sedan själv pusslar ihop i rätt ordning tills det man byggt är klart. När det första huset är klart får man gula legoklossar som belöning. Dessa klossar är en slags valuta i spelet (som är fritt från in-app purchase) och man kan då köpa fler saker att bygga. Så småningom får man båtar så att man kan ta sig till fler öar. Och när man byggt en grävskopa kan man gräva fram fler ställen att bygga på.

ANNONS:

Lego Creator Islands

Lego Creator Islands

Lego Creator Islands påminner en del om spelet Sim City, men det är kraftigt förenklat. Lego Creator Islands är nämligen nästan helt fri från utmaningar. Egentligen är den enda utmaningen att pussla ihop legodelarna och just det är så lätt så att en 3-åring klarar av det utan hjälp. Gula legoklossar dyker upp överallt då och då under spelet, så att tjäna in valuta är inte heller svårt. Att spelet är lätt har dock inte hindrat min 7-åring från att spela. Hen har haft detta spel som favoritspel i flera dagar och hade inga problem med att komma igång och förstå vad man skall göra. Jag tror att 7-åringen på ett sätt uppskattar att själva legobyggandet är enkelt så att hen kan fokusera på att komma vidare i spelet. Min känsla är att spelet riktar sig till barn mellan 4 och 8 år, och barn i den åldern klarar av betydligt svårare utmaningar än vad man får i detta spel.

Lego Creator Islands

Det finns ingen reklam (utom det uppenbara att Lego-produkter är en del av spelet) och som sagt är den även fri från in-app purchase. Vi har testat spelet både på iPad och Android-platta. Men tyvärr verkar det ännu inte fungera på Android-telefoner. I appens inställningar, som är skyddade av barnlås, kan man nollställa spelet. Det går också att stänga av ljudet.

För den som letar efter en stunds tidsfördriv kan Creator Islands vara ett bra alternativ. Jag ger appen betyget 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *