LEGO Duplo Train är en app för de lite yngre tågentusiasterna. Välj vagnar, kör tåget, lasta på saker, bygg en bro och tanka. Den obligatoriska tågtutan finns också med.

LEGO Duplo Train är Legos motsvarighet till appen Toca Train, men med lite mer utmaningar än den senare.

Appen börjar med att man får välja tre vagnar som skall sitta bakom loket. Det finns fem typer av vagnar att välja mellan och beroende på vilka man väljer får man uppleva olika saker när man senare kör tåget.

lego-duplo-train-vagnar

ANNONS:

Att köra tåget är en enkel sak. Den som spelar kan välja hastighet själv. Väljer man den långsammaste hastigheten upptäcker man att det går att interagera med det som syns i omgivningen.

Då och då stöter man på olika uppdrag. Förutom att lasta på saker i vagnarna får man bygga en bro och lägga ut en räls så att tåget kan navigera rätt i en slags labyrint. Dessa två aktiviteter är snäppet svårare än resten av appen och kan vara svårt för en 2-3 åring att klara av. Resten av appen är dock väldigt lättanvänd och rolig även för de allra yngsta.

lego-duplo-train-lasta

lego-duplo-train-bro

Så småningom når man fram till slutstationen. Då kommer det konfetti och man har möjlighet att börja om på nytt igen.

Flera barn i redaktionen har testat denna app och gillar den. Min 3,5-åring har testat och tycker också att den är rolig att leka med. Möjligheten att välja och kombinera de fem olika vagntyperna gör att tågäventyret varieras från gång till gång. Men variationen som helhet är tyvärr inte så stor. Därför räknar jag med ganska kort livslängd på denna app. Fler vagnar hade ökat variationen betydligt. Det hade också varit bra om alla aktiviteter hade varit på ungefär samma svårighetsnivå.

Appen är fri från reklam från tredjepart och in-app purchase.

Jag rekommenderar LEGO Duplo Train till barn mellan två och fyra år. Betyget blir tre av fem.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Jenny Rastovic skriver:

    Fyraåringen gillar legoapparna mer än vad han gillar att bygga lego på riktigt. Kanske för att det blir ett snabbt resultat och varje bygge tar inte så lång tid. Han kan sitta långa stunder med den här appen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *