LEGO Juniors är ett roligt spel där man bygger ihop fordon, kör på bana, samlar guldmynt och får nya fordonsdelar

”LEGO Juniors” är det nya namnet på appen ”LEGO App4+” från företaget LEGO. Temat är detsamma som tidigare, men grafik och spelet skiljer. Dessutom vänder sig den nya appen till yngre barn än tidigare. Vi har därför valt att gör en ny recension. Spelet går som tidigare ut på att man bygger ett fordon genom att sätta ihop färdiga delar. Därefter åker man med fordonet och samlar upp guldmynt, ungefär som i ett plattformsspel. När man samlat ihop tillräckligt många guldmynt får man nya delar som gör att man kan använda för att skapa nya typer av fordon och gubbar. När man klarat en bana får man lösa ett enkelt pussel.

Lego Juniors

Lego Juniors

ANNONS:

För att styra sitt fordon har man en enda knapp till sitt förfogande. Den gör att fordonet åker framåt. Beroende på typ av fordon så finns det även andra knappar. Man kan exempelvis få polisbilens siren att låta, och få legofiguren som kör att säga hej. Utmaningarna i LEGO Juniors är få, det är i princip helt omöjligt att misslyckas. Pusslen består av tre till fyra bitar och det räcker med att man drar bitarna till ungefär rätt plats för att de skall fastna av sig själva.

Trots att alla moment i appen är enkla känns det ändå som om den har lång hållbarhet eftersom det tar lång tid att samla ihop så mycket stjärnor att man får tag på alla delar till fordonen. Ju fler delar man har, desto fler kreativa fordon kan man bygga. LEGO Juniors är väldigt intuitiv och lättanvänd, vilket gör att den passar bra även för yngre barn, t.o.m. i 2-årsåldern. Spelet har inte någon riktig pedagogisk fördel utan är mest tidsfördriv, även om den har en liten kreativ del. En bra sak är att det finns både kvinnliga och manliga legofigurer att välja mellan. Dessa kan ha valfria kläder/yrken. Vill man exempelvis ha en kvinnlig polis går det alldeles utmärkt.

Appen är fri från reklam och in-app purchase. Trots att appbeskrivningen säger ”No links to websites” så finns det externa länkar från inställningssidan. Här hade jag önskat att det fanns barnlås så att barn inte trycker sig iväg av misstag. För den som saknar ”App 4+” så skall det enligt instruktionerna gå att växla tillbaka till det gamla spelet. Detta har jag dock inte lyckats göra.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 4 år. Men även äldre barn kan ha glädje av den.

Betyget blir en fyra av fem.

Uppdaterat den 13 oktober 2017
Appen har nu ett Halloween-tema där man får köra bland pumpor och annat, och dessutom får välja att ens legofigur har en ”häxhatt”.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Lars J skriver:

  Gamla appen finns som en ikon på förstasidan.

 2. Pappa Daniel skriver:

  Hej Lars och tack för informationen.

  Ikonen har nu dykt upp på en av våra enheter, men inte alla. Jag tror att det kanske beror på om man hade den gamla appen installerad sedan tidigare och uppdaterat, eller om man (som vi) installerat om den på nytt. Eller så kanske det beror på hur mycket av spelet man klarat av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *