Lek med katten Max och lär om färger och siffror. Appen innehåller även pussel, memory och matchingsspel. Samt ett spel där man letar efter saker i bilden. Svenskt tal.

Tillverkaren Igromatic, tidigare Merry Cubes och Magic Sorter ligger bakom den nya appen Lekrummet. I den färgglada appen Lekrummet hittar man fem olika spel för de yngre barnen:

ANNONS:

I Tittut skall man hitta fyra gömda leksaker. En svensk röst berättar vilken leksak du ska hitta samtidigt som katten Max visar en bild av den. När leksakerna som är gömda är hittade får man en glad uppmuntring och nya leksaker göms.

Lekrummet

Spelet Färg och siffror ger uppdraget att sortera leksaker efter färg och antal. Rösten berättar hur många leksaker och i vilken färg man ska lägga i en tågvagn. För varje rätt leksak näms siffran och väljer man fel leksak åker denna tillbaka i hyllan. När vagen är full kommer en ny siffra och färg. Antalet varierar mellan siffran 1-5 och sex olika färger.

Lekrummet

Matcha går ut på att placera leksaker i rätt mönster efter en mall. Hittar man inte rätt kommer det en hand som hjälp och visar var leksaken ska sättas i mönstret. Leksakerna i mönstret ger ifrån sig små ljud och Max hejar glatt på.

Lekrummet

I Pussel handlar det om att pussla ihop en leksak med upp till fem bitar.

Det sista spelet är ett åtta bitars Memory med fyra par att hitta. När varje par matchats ihop rätt får man ett uppmuntrande ”mjau” av Max.

Vill man som spelare inte välja spel själv kan man använda sig utan Spelmixikonen. Då blandas spelen och direkt efter varje avklarat spel kommer ett nytt istället för att spelaren får göra om samma spel igen.

Det finns ingen möjlighet att välja svårighetsnivåer utan spelet blandar olika sorters leksaker, siffror och pusselbitar.

Spelet är testat på en iPad och min 2,5 åring har fått pröva. Det här är ett mycket uppskattat spel som ger en bra utmaning för barn i den åldern. Genom att rösten t.ex. berättar vilken leksak som ska hittas eller vilken färg och antal som ska lyftas ner blir det mycket tydligt och även kommentarer som ”Bra jobbat och ”Härligt” ger en positiv känsla och motivation att fortsätta spela. Rösten är tydlig med att berätta vad leksakerna heter och spelet är lätt att förstå.

De fem olika spelen ger min 2,5 åring mer eller mindre utmaning. Det som blir lite för lätt efter ett tag är tex. pusslet, där fler bitar hade varit önskvärt. Däremot är Matcha en del som ger större utmaning. I början är det svårare att se efter mallen vilka leksaker som ska till vilken plats, och som vuxen får jag förklara hur han ska ”tänka”. Guiden med den pekande handen behövs ibland och även hjälp från storebror på 5 år uppskattas. Den delen i spelet som spelas flest gånger är Tittut, där han glatt letar efter de gömda leksakerna om och om igen. En del leksaker är gömda på riktigt bra ställen.

Appen har en sida för vuxna som är barnsäkrad med ett svårt lås. Där finns inställningar med språk, ljud och länkar till sociala medier. Som vuxen kan man även spela in sin egen röst. Detta är mycket enkelt gjort och en uppskattades av min 2,5 åring som tycker det är roligt att få höra mammas och pappas röst. Här fick även storebror 5 år vara medverkande och fick spela in små uppmuntrande kommentarer till lillebror när han klarade spelet.

Detta är en app som passar de yngre barnen mellan 2-3 år perfekt. Den ger barnen en rolig och enkel stund samtidigt som de övar ordförståelse, sortering och logiskt tänkande på ett lätt sätt. Genom appens svenska språk, enkelheten att använda den och den breda vidden på spel fungerar appen även bra att använda i förskolan.

Betyget blir fyra av fem.

Uppdaterat den 15 april 2016
Appen innehåller nu ytterligare fem lärorika spel för de yngsta; prick till prick, fånga möss, vända på klossar, vem ska bort och paraden. Här får man exempelvis lära sig namn på olika gemometriska former och träna på att vara uppmärksam. Det går även att spela in eget tal. Detta innebär att man kan använda appen för att träna valfritt språk.
Lekrummet

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: engelska, franska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 20 apr 2020
 •   0 kr 12 apr 2020
Google Play Store
 •   26 kr 17 nov 2019
Amazon Appstore
 •   9 kr 22 aug 2020
 •   11 kr 21 aug 2020
 •   9 kr 21 aug 2020
 •   11 kr 20 aug 2020
 •   9 kr 16 aug 2020
 •   11 kr 16 aug 2020
 •   9 kr 14 aug 2020
 •   11 kr 14 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lekrummet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

9 kommentarer

 1. Inga-Karin Dentz skriver:

  Underbar app som sysselsatte sonen läääänge. Han älskar att sortera, leta efter saker som gömt sig, pussla och spela memory. Denna var verkligen perfekt för honom. Han är nu snart 3 och fattade galoppen snabbt utan att det blev tråkigt direkt. Bra app som bara hade kunnats göra bättre av att man kunnat välja svårighetsnivåer på de olika spelen.

 2. Jenny Rastovic skriver:

  Sonen 4 år gammal testade alla funktioner en gång och återgick sedan till en av sina gamla favoritappar. Kanske var det så att den var lite för lätt för honom då han redan kan räkna och har stenkoll på alla färger. Trodde att han skulle fastna mer för att leta efter leksakerna eftersom vi brukar läsa sådana böcker, men tji fick jag.

 3. Jill skriver:

  Sonen som är 4 år testade alla delar i appen och tyckte bäst om att leta leksaker och att lägga rätt färg. Dock var nog hela appen en aning för lätt för honom. Jag tror att han skulle ha uppskattat appen mer om det var en roligare och tydligare belöning efter att man klarat en del.

  Jag gillar appen och kommer även att testa den på arbetet med elever i träningsskolan.

 4. Bodil skriver:

  Mina barnbarn 4 & 5,5 år båda pojkar testade alla delar i appen & tyckte bäst om att leta leksaker & matcha leksaker & lägga rätt färg. De tyckte efter en stund att appen var för lätt & undrade om jag kunde ändra svårighetsgrad. Bonusbarnbarnet en flicka på 2,5 testade också alla delar i appen, men fängslades länge av den delen där man ska leta efter gömda leksaker. Vid skolstart ska jag låta eleverna i grundsärskolan få pröva för att se vad de tycker.

 5. Pappa Daniel skriver:

  Tack för kommentarerna. Vi har baserat på era upplevelser av appen ändrat åldersrekommendationen till 2 – 3 år.

 6. Annika Eriksson skriver:

  En bra pedagogisk app. Bonusbarnbarnet 3 år provade appen som var lagom svår för henne. Peekaboo och match var dom delar som hon gillade mest. Jag kommer fortsätta att använda den här appen i förskolan då jag tycker att den har ett bra innehåll.

 7. Sara skriver:

  Bra att ni ändrade åldern till 2-3 år, tycker att det är en passande ålder. Sonen blir 3 år nu och testade snabbt hela appen och uppehöll sig längst på färger och nummer. Väldigt pedagogiskt utformat, tycker om den vänliga rösten! Memory och pusslet var lite väl enkelt, men roligt en liten stund. Han sitter med appen lite då och då 🙂
  Ett tips till utvecklaren är att även göra ikonerna på samma språk som aktuellt språk, nu är de fortfarande på engelska, medan resterande text och röst är på svenska.

 8. Annika skriver:

  Min dotter på 3,5 år tyckte att den var rolig först men lessnade väldigt fort. Jag har försökt att få henne att återgå till appen, men hon har genast tryckt bort den. Jag tror också att den passar mindre barn för upplägget är väldigt bra.

 9. Kes skriver:

  Vilken toppenapp! Jag arbetar med invandrarbarn och använder appen dagligen ! Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *