Genom att använda olika uppfinningar, skapade av Leonardo da Vinci, hjälper man hans katt att komma genom olika hinderbanor i jakten på delar till en robot.

Från utvecklarna StoryToys Entertainment kommer appen Leonardo´s cat. Här träffar man Leonardo da Vinci och hans katt Scungilli. Leonardo berättar att hans ärkefiende Michelangelo stulit hans senaste uppfinning, en robot kallad Automaton. De olika delarna är gömda i staden Amboise som är illustrerad som en autentisk renässansmiljö från da Vincis dagar.

ANNONS:

Genom att använda olika uppfinningar gjorda av Leonardo hjälper man hans katt att komma genom olika hinderbanor i jakten på delarna till Automaton. Lyckas man med uppdraget når Scungilli fram till olika delar till roboten i slutet av banan. För att komma genom banan behöver katten få hjälp med att bland annat flyga, hoppa, sväva och tar sig på så vis förbi hinder som dyker upp.

Leonardo's Cat

Varje gång man startar en ny bana ges man olika alternativ till hur man kan passera hinder längst ner på skärmen. Där står även hur många gånger varje maskin kan användas i banan. Allt som allt finns nio olika uppfinningar med som alternativ, dock inte alla på en gång. De presenteras en efter en när man kommer vidare i spelet.

Leonardo's Cat

Talet är på engelska, men finns även andra språk att välja bland – tyvärr inte svenska. En behaglig berättarröst (Sir Patrick Stewart känns igen av en del från StarTrek och X-men) ger liv åt en tecknad äldre Leonardo med långt vitt skägg. Han för handlingen framåt i de sex olika miljöer som presenteras allteftersom man klättrar i nivå. Man behöver dock inte förstå engelska för att kunna förstå hur spelet fungerar.

Man drar de uppfinningar man tror att man behöver och placerar ut dem på förmarkerade platser. Vilken uppfinning som behövs var är spelarens uppdrag att räkna ut. Vissa uppfinningar behöver även riktas, som till exempel kanonkulans bana. Detta görs genom att trycka med fingret på maskinen.

När banan är färdigkonstruerad släpper man loss katten med en startknapp för att se om han kommer genom hela banan. Misslyckas han får man nya chanser att prova om och om igen.
Mellan varje miljöbyte (kommer efter tio lösta banor) kommer en liten filmsekvens med en kort historia om någon av hans uppfinningar, berättad av Leonardo.

Spelet har 60 olika nivåer med stegrande svårighetsgrad. Den börjar ganska enkelt och hanteras lätt av de yngre barnen, men svårighetsgraden ökar och blir senare riktigt klurig. Vissa banor har flera lösningar, och man behöver ofta testa flera gånger innan lösningen uppenbarar sig.

Appen gillas av redaktionsbarnen och då kanske främst 7-10 åringarna. Dock är den en utmanning att spela även för äldre. Den är fri från reklam och in-app purchases. Vill man veta mer om appen och utvecklaren finns länkar bakom barnlås. Miljöerna är barnvänliga utan våldsamma sekvenser och ljudet behagligt.

Den hade naturligtvis varit ännu bättre om den haft svenskt tal, men appen är som sagt spelbar även utan att man förstår vad Leonardo säger. När man misslyckas med en bana står det ”You loose” på en skylt. Kanske det skulle stått ”Try again!” istället, men det sägs istället i förlåtande ton av Leonardo och vi som testade kände oss inte så nedslagna av skylten.

Allt som allt är detta en riktigt rolig app som utmanar under längre tid. Att den även bjuder på lite historia kryddar betyget lite extra. Vi ger den betyget fyra, och rekommenderar den för barn mellan 7 och 12 år.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fyra språk: engelska, franska, spanska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 6 okt 2019
  •   30 kr 25 sep 2018
  •   10 kr 20 sep 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Leonardo’s Cat för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *