I ”Levers” skall du hänga upp saker på galgar så att det blir jämnvikt

”Levers” heter en app från Vectorpark, samma utvecklare som ligger bakom Windosill. I den här appen skall man hänga upp olika saker på hängare, ungefär som när man monterar en mobil ovanför en spjälsäng. De olika sakerna väger olika mycket, men exakt hur mycket framgår inte – det är upp till den som spelar att utforska. Så länge man lyckas skapa jämnvikt och de saker man hänger upp inte når vattnet, som är längst ner på skärmen, får man nya saker. Man får även nya hängare.

ANNONS:

En del av sakerna man hänger upp har föränderliga vikter. Till exempelvis finns det en snögubbe som är tung i början, men ju mer den smälter desto lättare blir den. Det finns även en hink med vatten som man kan tömma för att anpassa vikten som man vill ha den.

Hela appen utspelar sig på en enda skärmbild. Det finns ingen huvudmeny. Från början kändes appen lite tråkig, men när jag hade spelat en stund förstod jag att det finns någonting djupare i appen som gör den underhållande och nästan beroendeframkallande. Det blir en utmaning att försöka hänga upp så många saker som möjligt och att lista ut vad saker och ting väger.

Man kan sitta med ”Levers” väldigt länge för att skapa jämnvikt. Men förr eller senare når man sitt maxantal för hur många saker man kan hänga upp samtidigt. I det läget tror jag att man som barn är extra intresserad av vad man kan göra för att förbättra sin strategi, och att en vuxen kan ta tillfället i akt att berätta mer om vikter. Appen kan på så sätt vara bra för att skapa ett intresse för matematik i allmänhet och vikter i synnerhet.

Jag hade önskat att appen hade en inställning som gjorde att varje sak kunde visa sin vikt. Det skulle göra appen lite lättare att förstå, särskilt för de lite yngre barnen.

Ett tips är att man kan vrida på sin iPhone/iPad för att få sakerna att komma upp ur vattnet.

Min dotter, 4-år, har en väldigt bra förmåga att hitta buggar. Hon lyckades få ett hus att hänga av sig självt i luften. Imponerande! 🙂

Appen passar bäst för iPad. På iPhone är skärmen lite för liten för att man skall lyckas trycka rätt på sakerna.

Jag spelade ganska länge och kom till en punkt där den sak jag fick fram på skärmen inte gick att hänga upp eftersom det inte fanns några hängare kvar. Enligt beskrivningen av appen skall detta gå att lösa på något sätt, men jag har ännu inte listat ut hur. Skriv gärna en kommentar nedan om du vet svaret!

Betyget blir stark 3:a av 5. Jag rekommenderar Levers till barn från 4 till 7 år.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Levers för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *