I denna engelska app kan man lära sig att forma bokstäver, siffror och geometriska former

”Li’l Tracer” är den tredje appen jag recenserar som lär ut teknik för att forma bokstäver och siffror. Den här appen skiljer sig från de andra genom att den är lite enklare till både funktion och utseende.

De två andra apparna jag provat, ABC 123 Writing Practice och ABC Tracer, gav direkt feedback på hur duktig man var på att forma en viss bokstav/siffra. Detta fungerade ganska bra, men var inte perfekt. I ”Li’l Tracer” däremot får man ingen sådan feedback, här skriver man med fingret och får själv avgöra hur duktig man var.

I huvudmenyn, som ser ut som ett tåg, väljer man vad man vill öva på.

ANNONS:

När man går in för att träna på en bokstav får man upp tre versaler och tre gemener att öva på. Det finns även ett suddegummi om man vill öva på nytt. Pilar visar hur man skall dra fingret. Siffror fungerar likadant, fast här får man upp 6 siffror att öva på.

”Li’l Tracer” är en engelsk app. Det innebär att Å, Ä och Ö saknas. Det finns även engelskt tal i appen. Rösten berättar vilken bokstav man tränar på och ett ord som börjar på den bokstaven.

Till skillnad från övriga appar jag testat kan man i den här appen även öva på geometriska former. Det finns bland annat stjärna, rektangel, cirkel och hjärta. Själva principen är likadan som för bokstäver och siffror.

Appen är väldigt barnvänlig. Det går enkelt att hoppa från bokstav till bokstav och från siffra till siffra. Och vill man tillbaka till huvudmenyn trycker man på tåget. Kanske inte helt logiskt, men det lär man sig snabbt.

Det finns inte någon reklam eller möjlighet att köpa extra saker (in-app purchase).

Att appen inte rättar direkt när man formar är givetvis ett minus. En rättning medför även möjlighet att ge belöning (ljud/medaljer/stjärnor/m.m.). Detta saknas därmed också i den här appen. En annan negativ sak är givetvis att talet är på engelska och att svenska bokstäver saknas.

Jag tycker att denna app trots allt står sig bra i förhållande till de övriga apparna som jag provat. Visst är den här appen lite enklare till både funktion och utseende, men man kan trots detta lära sig forma bokstäver och siffror med den. ”Li’l Tracer” har dessutom möjligheten att lära sig geometriska former vilket är ett plus.

Man bör nog vara minst 4 år för att använda denna app. Betyget blir 3 av 5.

Utvecklaren hälsar att han eventuellt kan lägga till svenska bokstäver, beroende på intresset. Så skriv gärna en kommentar nedan om du tycker att detta verkar intressant.

Appen finns endast för iPad.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Li’l Tracer för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *