Lilla är sjuk är en söt saga med igenkänningsfaktor. Man får själv välja vad barnet i sagan skall ha för namn och hur det skall se ut. Barnet blir sedan huvudperson i berättelsen.

Det här är en saga där ditt barn och du själv kan vara huvudpersonerna. Man får på så vis en rolig och unik lässtund där både stora och små känner igen sig. Det här är en av flera bokappar i en serie. Vi har tidigare recenserat Lilla klär på sig och Lilla ska sova. Den nya appen är en söt och smårolig saga med samma uppbyggnad som de tidigare apparna.

Efter att ha namngett barnet som sagan skall handla om får man välja utseende. Det finns många variationsmöjligheter och det går att skapa figurer som är hyggligt lika spelaren själv. Vi uppskattar att utbudet av frisyrer, kläder och accessoarer inte anpassas efter vilket kön man angett på barnet. Som glasögonbärande familj känns det också roligt att det finns flera snygga par glasögon att välja på. När sagobarnet är färdigt skapas också en vuxen som också är med i berättelsen och tar hand om barnet.

Lilla är sjuk

ANNONS:

Innan sagan börjar får man även välja vilken sjukdom barnet drabbats av. Berättelsen kan handla om feber, snuva, illamående eller prickar och blir lite annorlunda till utförandet beroende på hur man väljer, även om historien i stora drag är densamma. Tonen kanske är lite överdrivet pedagogisk, men funkar fint till den rekommenderade åldersgruppen.

Lilla är sjuk

Den ganska korta sagan har hög igenkänningsfaktor och är mysig att läsa. Bilderna är fina och barnvänliga. 5-åringen tycker att det är roligt att ändra utseende på karaktärerna och vill gärna läsa många gånger för att få se sina skapelser agera ut berättelsen. Det är roligt att läsa tillsammans med barnen, men efter ett antal gånger är jag benägen att tycka att en funktion där man kan få sagan uppläst inte varit så dum ändå. Å andra sidan faller kanske möjligheten att själv namnge karaktärerna bort då.

Lilla är sjuk

Lilla är sjuk

Appen är reklamfri och har inga externa länkar eller köp i appen. Däremot finns information på förstasidan om möjligheten att köpa boken i tryckt format och att följa utvecklarna på Instagram och Facebook.

Jag rekommenderar appen för barn i åldrarna 1-4. Betyget blir 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla är sjuk för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *