I Lilla Jordbrukaren får man ta hand om ett jordbruk i en fin 3D-miljö. Man får köra olika typer av fordon och mata de olika djuren, plöja åkern, så frön och annat som hör en jordbrukares liv till.

Lilla Jordbrukaren är en ny app från den tyska utvecklaren Fox & Sheep. Upplägget påminner en del om Små Byggare som vi tidigare recenserat. I Lilla Jordbrukaren får man inledningsvis välja om man vill ta hand om djuren eller arbeta med jordbruket. Väljer man djuren så finns det i tre olika hägn grisar, kor och höns. Dessa behöver vatten och mat. Med hjälp av traktorer får barnen tillgodose djurens behov genom att leverera vatten och foder. Genom att peka och dra förs fordonen framåt och på olika ställen på gården finns vatten eller just det foder djuren vill ha. Med hjälp av en symbol ovanför respektive djur framgår det ifall det är vatten eller foder de behöver.

ANNONS:

Lilla jordbrukaren

Väljer man istället att arbeta på fälten får man köra traktor och plöja åkern, så utsädet, eller skörda med skördetröskan. Även här styrs fordonen med hjälp av att barnen pekar och drar.

Lilla jordbrukaren

Lilla jordbrukaren

Det är inte tvunget att köra fordonen i något utav momenten, utan vill man, så räcker det med att man styr dem till rätt område, så sätter de igång och sköter arbetet själva. På så vis går det hålla gården igång på många olika ställen samtidigt. Effektivt och bra.

Efter att man genomfört ett visst antal uppdrag får man en full stjärna. Pekar man på stjärnan ser man att de tilldelats en bild hörande till jordbruket. Det kan vara en tupp, eller en bild på en skördetröska. Fulla innebörden av belöningssystemet har vi inte riktigt lyckats klura ut, men drivkraften att hålla arbetet igång ligger inte däri, utan snarare i att fullborda arbetsmomenten.

Lilla jordbrukaren

Lilla Jordbrukaren är utformat i 3D och miljöerna känns autentiska och fina. Föredömligt av utvecklaren att jordbrukarna är av olika kön. Med hjälp av appen kan man med enkelhet prata med barnen om hur livet för en jordbrukare är, hur man sår, skördar och använder sig av olika saker för att cirkeln ska gå runt. Mina barn uppskattar spelet och tycker det är riktigt roligt att agera jordbrukare. Andra barn i olika åldrar i redaktionen har verkligen uppskattat spelet och låtit sig uppslukas av den lilla världen som spelet presenterar. Jag hade möjligen gärna sett att det fanns några fler moment, att djurskötseln kanske också innefattat renhållning i hagen, mjölkning av korna eller varför inte insamling av ägg som hönorna lagt. I nuläget handlar det enbart om att se till att djuren har vatten och foder. Med det sagt är detta ett roligt och kreativt spel som uppskattas av barnen.

På startsidan finns en rätt lockande puff för utvecklarnas övriga appar. På den sidan finns små videoklipp och fina bilder. Det är först när man därifrån pekar sig vidare till butiken, som barnlåset kickar in. Det upplever jag som en liten luring, men som likväl inte innebär köp inuti appen eller egentlig reklam. Det hade varit bra om man hade kunnat stänga av reklamen för egna appar. Lilla Jordbrukaren är fri från köp inuti appen och tredjepartsreklam.

Jag rekommenderar spelet till barn mellan 3-6 år och betyget blir 4 av 5 möjliga.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla Jordbrukaren för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *