”Lilla klär på sig” är en söt saga med igennkänningsfaktor. Man får själv välja vad barnet i sagan skall ha för namn och hur det skall se ut. Barnet blir sedan huvudperson i berättelsen.

”Lilla klär på sig” är skapad av Karl Smedberg. Appen är uppbyggd som en bok men det första man gör är att välja karaktär. Först får man välja om barnet skall vara en flicka eller pojke, sedan väljer man hudfärg, frisyr, hårfärg, ögon och kinder. Det finns många olika alternativ för att göra karaktären så lik barnet som möjligt. Man får även göra liknande val för en vuxen som kommer att vara med i sagan.

Lilla klär på sig

När man skapat utseende och namn på karaktärerna följer själva sagan. Den handlar om när det var lite bråttom att klä på sig, kläderna krånglar och barnet busar. Många barn (och föräldrar) känner nog igen sig i händelsen.

ANNONS:

Lilla klär på sig

Lilla klär på sig

Appen har svensk text men inte något tal. Under tiden man läser sagan förekommer det några mindre ljudeffekter. Ljudet kan också väljas att stängas av helt.

Ytterligare utvecklingsmöjligheter kan vara att texten ska kunna läsas upp automatiskt eller att man kan spela in eget tal. Som det är nu får en vuxen vara med och läsa eftersom den huvudsakliga målgruppen är yngre, ej läskunniga barn. Personligen tycker jag att det är viktigt att man faktiskt gör det tillsammans med sitt barn och att det inte är en saga som bara läses upp. På så vis blir det en lugn och mysig stund tillsammans samt en gemensam upplevelse för barn och förälder.

Valen som görs av i början är roliga men kan kännas lite väl många. Att välja kinder och ögonfärg upplever vi som överflödigt. Min 2-åring tyckte att det var lustigt att höra om sig själv i sagan och återkom till appen flera gånger. Lilla klär på sig har varit populär även hos andra barn i redaktionen.

Appen är helt fri från reklam, externa länkar och in-app purchase.

Jag rekommenderar den för barn mellan 1-4 år. Mitt betyg är 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *