Lilla och bebisen är en bokapp som handlar om hur det är att ha en en bebis i huset. En bok som passar särskilt bra för det blivande eller nyblivna storasyskonet. Som läsare väljer man själv vad barnet och bebisen i berättelsen heter och hur de ser ut, likaså föräldrarnas namn och utseende. Detta medför att man får lätt att leva sig in och känna igen sig i berättelsen.

”Lilla och bebisen” är skapad av Lillas Egna Sagor. Det finns fler bokappar i samma serie, tidigare recenserade är Lilla klär på sig, Lilla ska sova, Lilla är sjuk och Lilla och kompis leker i snön. De är alla uppbyggda på samma sätt, det är i huvudsak bara berättelserna som skiljer sig åt.

Lilla och bebisen är uppbyggd som en bok. Men innan man kan börja läsa behöver man justera karaktärerna i sagan. Först får man välja vilket kön man vill att huvudpersonen, ”Lilla”, skall ha. Man får även välja hudfärg, frisyr, hårfärg, ögon och kinder. Det finns många olika alternativ för att göra karaktären så lik barnet som möjligt. Samma val görs därefter för berättelsens bebis. Man får också välja vilka vuxna som ska vara med, en som ska mata bebisen och en som ska byta blöja på bebisen och vilket gosedjur som ska vara med.

ANNONS:

Berättelsen handlar om Lilla och hur det är med en liten bebis i familjen. Att bebisen oftast tycker att det är väldigt roligt med syskon/äldre barn men att det ibland kan bli lite fel. Som när bebisen blir rädd när Lilla lägger en filt över hen. Det handlar också om att det är roligt med en bebis men också tråkigt, som exempelvis när bebisen skall sova. I det stora hela är det ändå mest roligt och det kommer att bli ännu roligare när bebisen blir större och kan leka mer.

Lilla kan vara både bebisen syskon eller någon annan nära kompis eller släkting. Det är en mycket bra berättelse som kan användas för att förbereda barn på att få ett småsyskon och också för barn med yngre syskon som antagligen kommer att känna igen sig väl. Just eftersom namn och utseende stämmer ganska väl överens med verkligheten blir igenkänningsfaktorn ännu högre vilket uppskattas av barnen.

Appen innehåller svensk text men har inte något tal. En vuxen behöver vara med och läsa upp berättelsen eftersom appens målgrupp är yngre, ej läskunniga, barn. Inuti appen kan man växla språk. I vår familj där det nyligen har kommit en liten bebis till familjen har ”Lilla och bebisen” gett fina stunder och de äldre syskonen har uppskattat berättelsen och fnissat igenkännande. Det har varit en bra start på fortsatta samtal och diskussioner hur det är med bebisar och hur det var när de själva var små.

Appen är helt fri från tredjepartsreklam, externa länkar och in-app purchase. Jag rekommenderar den för barn i åldern 1-4 år och ger den betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla och bebisen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *