Lilla och kompis leker i snön är en bokapp om Lilla och hennes kompis som ska ut och leka en snöig vinterdag. Som läsare väljer man själv vad barnet i berättelsen heter och hur hen ser ut, likaså kompisens namn och utseende. Detta medför att man får lätt att leva sig in och känna igen sig i berättelsen.

”Lilla och kompis leker i snön” är skapad av Karl Smedberg. Det finns fler bokappar i samma serie, tidigare recenserad är Lilla klär på sig, Lilla ska sova och Lilla är sjuk. De är alla uppbyggda på samma sätt, det är i huvudsak bara berättelserna som skiljer sig åt.

Appen är uppbyggd som en bok och det första man gör är att välja karaktär. Först får man välja om barnet skall vara en flicka eller pojke, sedan väljer man hudfärg, frisyr, hårfärg, ögon och kinder. Det finns många olika alternativ för att göra karaktären så lik barnet som möjligt. Samma val görs därefter för kompisen som är med i berättelsen.

ANNONS:

Berättelsen handlar om när lilla och kompisen skulle ut och åka pulka i den stora pulkabacken som nästan är lite läskigt stor. I pulkabacken blir det spännande när det går fort och det finns gupp, klarar de att hålla sig kvar? De bygger även en snögubbe som sedan får följa med hem.

Det går att välja antingen svenska eller engelska som språk i berättelsen. Språkval styr endast texten, det finns inget tal och inte heller några ljudeffekter. Eftersom bokappen främst vänder sig till yngre ej läskunniga barn behöver en vuxen vara med och läsa sagan precis som en vanlig bok. Det ger en mysig stund tillsammans för barn och vuxen.

Appen är helt fri från reklam, externa länkar och in-app purchase.

Det är en trevlig berättelse som uppskattas av de yngre barnen. Jag rekommenderar den för barn 1-4 år.

Mitt betyg blir 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla och kompis leker i snön för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *