”Lilla ska sova” är en saga med igennkänningsfaktor. Man får själv välja vad barnet i sagan skall ha för namn och hur det skall se ut. Barnet blir sedan huvudperson i berättelsen.

”
Lilla ska sova” är skapad av Karl Smedberg och är den andra bokappen i samma serie. Tidigare recenserad är Lilla klär på sig och de är mycket lika i utförandet, det är bara sagan som skiljer dem åt. Appen är uppbyggd som en bok men det första man gör är att välja karaktär. Först får man välja om barnet i sagan skall vara en flicka eller pojke, sedan väljer man hudfärg, frisyr, hårfärg, ögon och kinder. Det finns många olika alternativ så att man skall kunna få till ett valfritt utseende. Man får även göra liknande val för en vuxen som kommer att vara med i sagan. Till sist får man välja vilket gosedjur det vill sova tillsammans och vad som är läskigast; monster, spindel, spöke eller orm.

Lilla ska sova

Lilla ska sova

ANNONS:

När man skapat utseende och namn på karaktärerna följer själva sagan. Den handlar om när lillan skulle gå och lägga sig men inte alls var trött. Favoritnallen var försvunnen men hittas som tur är men vad är det för läskigt som låter under sängen? Den vuxne i sagan kommer inspringande och plötsligt är det läskiga inte så läskigt längre. Det är en trevlig liten saga som mycket väl kan användas som godnattsaga för barnet. Appen har svensk text men inte något tal. Under tiden man läser sagan förekommer det några mindre ljudeffekter. Ljudet kan också väljas att stängas av helt.

Lilla ska sova

Ytterligare utvecklingsmöjligheter kan vara att texten ska kunna läsas upp automatiskt eller att man kan spela in eget tal. Som det är nu får en vuxen vara med och läsa eftersom den huvudsakliga målgruppen är yngre, ej läskunniga barn. Personligen tycker jag att det är viktigt att man faktiskt gör det tillsammans med sitt barn och att det inte är en saga som bara läses upp. På så vis blir det en lugn och mysig stund tillsammans samt en gemensam upplevelse för barn och förälder.

Valen som görs av i början är roliga men kan kännas lite väl många. Att välja kinder och ögonfärg upplever vi som överflödigt. Min 2-åring tyckte att det var lustigt att höra om sig själv i sagan och återkom till appen flera gånger.

Appen är helt fri från reklam, externa länkar och in-app purchase.

Jag rekommenderar den för barn mellan 1-4 år. Mitt betyg är 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *