Lilla staden är en app för de yngsta som innehåller tre olika miljöer att utforska. Två av scenerna utspelar sig i en liten stad – på morgonen och på kvällen. Den tredje scenen utspelar sig i en park på eftermiddagen. De handritade scenerna är färgglada och detaljerade.

Om ditt barn tycker om Små brandsoldater kommer säkerligen även Lilla staden att gå hem. Konceptet och upplägget är likadant. Det finns tre olika scener att välja på – i staden på morgonen, i parken på eftermiddagen och i staden på kvällen. Vid första anblicken ser varje scen ut som en detaljerad bild med rörliga detaljer och ljudeffekter. Men när man pekar på föremålen, djuren och människorna upptäcker man att det döljer sig en mängd händelser i bilden.

ANNONS:

I scenen som kallas ”På morgonen” får man bland annat kika in i några lägenheter. Där träffar man en farbror som stryker, en nalle som spelar piano, två barn som borstar tänderna och många andra. När man pekar på dem så händer något, exempelvis hoppar en smörgås upp ur en brödrost som en hund fångar och äter upp. Utanför ser vi bussen som plockar upp passagerare, en man som är ute med sin hund, en helikopter mm. ”På eftermiddagen” utspelas i en park med lekande barn och i scenen ”På kvällen” upptäcker man en eldslukare, en häxa på en flygande kvast, en sömngångare och mycket annat.

Lilla Staden

Lilla Staden

Från alla tre scenerna kan man välja att klicka upp en sida som kallas ”Vad händer?”. Här är alla händelser uppradade som bilder, och trycker man på dem så kommer man tillbaka till scenen och denna händelse aktiveras. Denna funktion gör att man enkelt kan kolla att man inte missat något spännande.

Jag har testat appen tillsammans med min dotter som är 1,5 år. Hon är väldigt förtjust och sitter riktigt länge med den. Från början tryckte hon slumpartat på skärmen men det dröjde inte länge innan hon förstod att hon aktivt kunde påverka vad som händer. Min fyraåringe son tycker också om appen och har återkommit till den vid flera tillfällen. Han tröttnar dock ganska fort, då appen inte bjuder på några utmaningar och heller inga händelsekedjor. Appen passar nog allra bäst för barn runt två år.

Från förstasidan når man en sida med några enkla inställningsmöjligheter (stäng av bakgrundsmusik eller ljud). Här finns också externa länkar till bland annat App Store, Facebook och Twitter, men dessa är försedda med barnlås. Appen är fri från reklam och in-app purchase. Appen innehåller inte något tal.


Jag tycker att Lilla staden är en charmig och underhållande app för barn i åldern 1-3 år. Appen får en fyra i betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lilla staden för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *