Det här är en snyggt animerad app där man får ta rollen som veterinär. Lista ut varför räven och hens kompisar är sjuka och behandla dem.

Little Fox Veterinär från Fox and Sheep går ut på att man får ta emot sjuka och skadade djur på en veterinärmottagning. Inledningen är en liten film där man får se hur djuren slår sig och nyser på varandra. Den avslutas med att en räv kommer till klinikens dörr och där börjar spelet. I ett väntrum sitter fem djurpatienter (räv, fladdermus, mullvad, uggla och kanin) och väntar på veterinären. Djuren tas in i undersökningsrummet vartefter man tycker på dem.

ANNONS:

Little Fox Veterinär

Väl inne på rummet berättas sjukhistorian genom en kort animation i en tankebubbla, efter det är det dags att behandla. Ikoner visar vilken åtgärd som ska utföras och när den är rätt gjord. Man väljer vad man ska göra med patienten genom att ta rätt verktyg på en snurrande hylla. Till exempel får man loppkamma, röntga och pussla ihop brutna ben eller ge medicin.

Little Fox Veterinär

Little Fox Veterinär

Varje spelomgång har samma fem djur som är sjuka. Men även om djuren är desamma mellan spelomgångarna byts sjukdomarna ut, vilket gör det roligt att återkomma till appen flera gånger. Det finns 15 sjukdomar/skador som varje patient kan drabbas av.

Little Fox Veterinär

2,5-åringen som har testat appen tycker om den och har återkommit till att vara djurdoktor många gånger. Hen klarar spelet själv, men behövde lite stöd de första två gångerna. Det finns vissa moment som kräver lite mer precision och upprepning. Detta kan vara lite svårare att få till utan att tappa verktyget som då åker tillbaka till sin ursprungsplats vilket kanske kan göra att tålamodet på de yngsta barnen tryter. Särskilt spännande var appen när barnet själv satt i ett väntrum och väntade på en doktor, då blev appen ett bra tidsfördriv som kanske minskade nervositeten lite.

Little Fox Veterinär

Little Fox Veterinär är en snygg app med söta animationerna som är genomarbetade och stundtals rätt så roliga. Djuren råkar ut för ett antal olika saker, dock känns dessa ganska begränsade efter några spelomgångar och jag skulle gärna se att det kom en uppdatering med ännu fler sjukdomar.

Spelet innehåller varken tal eller text, vad som ska göras blir tydligt genom animationerna. Genom hela appen spelas bakgrundsmusik. Det finns inte några inställningsmöjligheter. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app-purchase. Via förstasidan når man reklam för tillverkarens egna appar. Här finns reklamfilmer, men barnlås förhindrar att man kommer vidare till appbutiken. Det hade varit bra om barnlåset satt innan man når reklamen eller att det gick att stänga av reklamen helt.

Little Fox Veterinär passar bäst för barn mellan 2-4 år. Men även lite äldre barn kan ha glädje av den så länge man tycker det är roligt att ta hand om djuren. Appen får betyget 4 av 5.

Uppdaterat den 1 augusti 2016
Nu innehåller appen två nya djur att ta hand om; en igelkott och en spindel.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   45 kr 17 dec 2020
  •   49 kr 13 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Little Fox Veterinär för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *