Little House Decorator är en pysselapp där du får flytta in och möblera i ditt nya hus.

Med Little House Decorator kan du möblera fyra olika hus längs en gata. Välj ditt hus och flyttbilen kör dit med en hög kartonger. Sedan är det bara att börja inreda! Det största huset har sex rum och en liten vind, det minsta fyra rum. Little House Decorator är en stickers-app och från en meny i överkanten drar man ner önskat klistermärke och placerar ut på valfritt ställe. Genom att dra på skärmen kan man zooma in och titta närmare på den del man just håller på med. Alla klistermärken är hyfsat skalenliga och det går att lägga flera stycken på varandra, tex så att den lilla katten sitter i en av sofforna.

ANNONS:

Till en början kan spelet verka rätt simpelt men när man väl sätter igång märker man att variationerna är stora och att det går att göra väldigt olika hem med de föremål, möbler och husdjur man har att välja mellan. Det finns också fyra figurer att placera ut.

Dubbelklickar man på ett objekt så blir det spegelvänt så möbleringsmöjligheterna är många. I varje hus finns 80 objekt att välja mellan, men det finns fler objekt än så i spelet eftersom det varierar lite mellan de olika husen. Tyvärr har man inte tillgång till alla objekt i alla hus och det kan jag tycka är synd.

Allt man ställt fram i ett hus sparas så det är inga problem att bygga i alla fyra husen samtidigt eller ta en paus i byggandet. För att rensa bort alla objekt trycker man på soptunnan i sidomenyn. De andra husen längs gatan hittar man också i sidomenyn. Ljudet i appen är enkelt att sätta av och på. På föräldrasidan, som ligger dold, finns enkla instruktioner på engelska men appen är så pass lättanvänd att man kommer på ändå hur man ska göra.

Min dotter på fem år kan sitta länge och inreda rummen, bygga små historier och flytta runt föremålen. Roligast är de stora husen med många rum och en vind att inreda. Ett av husen har bara fyra rum och det blir inte lika roligt. Det går lika bra att placera ut möbler och föremål i trädgården och på taket som inne i huset så egentligen finns det inga begränsningar för fantasin.

Den här appen passar bra för barn som tycker om att bygga upp miljöer och hitta på egna historier. Om man tycker om att leka med dockskåp kommer man säkert tycka om Little House Decorator. Det händer ingenting i spelet utan allt bygger på det som man själv skapar, därför kan den kanske en del barn uppleva den som lite långtråkig. Jag tror att appen passar bäst för barn från fyra år och uppåt, men mindre barn kan säkert också ha roligt med den en stund.

Appen innehåller inte reklam eller länkar till sociala medier. Information om och länkar till utvecklarnas finns på en separat sida. För att kunna klicka sig vidare måste man ta sig förbi ett barnlås.

Little House Decorator fungerar endast för iPad. Den finns även i en gratis lite-version med ett hus att inreda för den som vill testa innan köp.

Betyg fyra av fem.

Uppdaterat den 17 november 2012
Appen finns nu i en uppdaterad version där man bl.a. får tillgång till juldekorationer, tex en julgran, girlander och julklappar. Några av de största möblerna är också förminskade och/eller uppdelade i flera mindre delar så att de lättare ska kunna placeras ut i rummen. Dessutom finns det nu många fler mammor, pappor och barn att välja bland när man sätter ihop sin dockskåpsfamilj.

Uppdaterat den 25 november 2014
I jämförelse med andra dockskåpsappar såsom My PlayHome och Toca Town är inte denna app lika bra längre och vi har därför sänkt betyget till tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   55 kr 7 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Little House Decorator för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *