Little Lion är en enkel app med djungeltema från den svenska utvecklaren Vojo Production. Den består av sex spel med olika små utmaningar och är ett roligt tidsfördriv för mindre barn.

I det första spelet kan man tala in i mikrofonen, och så härmar antingen ett lejon (med mörk röst) eller en apa (med ljus röst) det man sagt. Att bli härmad med fånig röst av ett djur tycker många barn är väldigt roligt, vilket gjort reklamappar som Talking Tom med efterföljare väldigt populära. Fördelen i Little Lion är att man helt slipper reklam, köp inuti appen och externa länkar, vilket gör den betydligt mer barnvänlig.

ANNONS:

I spel nummer två ska man dra ihop små moln så att de till slut tillsammans bildar ett regnmoln. Varje gång man dragit ihop två moln sprutar de konfetti. När molnet blivit färdigt och börjar regna ställer sig djuren nedanför och fäller upp sina paraplyer. För att barnet ska förstå att man ska dra ihop molnen så visas pilar mellan dem i början.

I tredje spelet ska man skjuta upp fyrverkerier genom att trycka på fyrverkeripjäserna. Vill man så kan man först bestämma vilken färg det ska bli genom att dra en färghink till fyrverkeripjäsen. Ett enkelt spel enligt principen ”tryck så händer det något”.

I spel nummer fyra ska man mata de olika djuren med rätt sorts mat, exempelvis kött till lejonet och bananer till apan. Väljer man fel mat låter de lite missnöjda och skakar på huvudet, men väljer man rätt mat blir de glada och äter. Sedan somnar djuren mätta och belåtna.

I spel nummer fem ska man lyssna på ett ljud för att avgöra vem som gömmer sig bakom en skärm. Man trycker sedan på rätt djur i raden nedanför. Det kan vara lite svårt med uppmärksamheten för de minsta, men det går också att prova sig fram till rätt djur.

I det sista spelet får djuren åka gunga. Man sätter det djur man vill i gungan och gungar det sedan genom att dra med fingret. Vill man så kan man öka hastigheten med ett svart löv som blinkar på sidan.

Det är alltså inga avancerade spel, men ändå roliga för ett litet barn. Min tvååring blev förtjust i flera av spelen och satt med appen en lång stund. Femåringen provade också och tyckte framförallt att de härmande djuren var roliga. För att byta mellan de olika spelen kan man antingen dra med fingret över skärmen, eller trycka på en tavla för att komma till menyn. Det finns inga inställningar i appen förutom att man kan stänga av musiken. I kombination med avsaknad av reklam, externa länkar och köp inuti appen gör det denna app väldigt barnvänlig. De första gångerna kan man som vuxen behöva sitta bredvid och visa ett litet barn vad man ska göra, men sen klarar barnet det själv med de tydliga illustrationer som finns. Appen innehåller ingen text och inget tal. Det är en universalapp som fungerar på iPad, iPhone och iPod touch, vi har bara provat på iPad men den bör fungera bra även i mindre format. Jag rekommenderar appen till åldern 2-4 år, men även äldre barn kan ha glädje av rösthärmningsdelen.

Det är inte så stort innehåll eller pedagogiskt värde i appen, men den är ändå ett kul och barnvänligt tidsfördriv. Jag ger den därför betyg 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Uppdaterat den 10 maj 2013
Appen finns i en ny version som innehåller fler djur och nya spel.

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *