Lolas Matematiktåg består av massor av övningar som finns i tre svårighetsnivåer

Lola är tillbaka i en ny app med svenskt tal. Precis som i Lolas Alfabetståg är hon även i denna app förare av ett tåg där de olika stationerna består av uppgifter. Målet är att fylla tåget med vänner som skall på fest.

Uppgifterna i Lolas Matematiktåg är av olika slag men är alla kopplade till siffor, former och att räkna. Appen har tre svårighetsnivåer. De enklaste uppgifterna handlar om att känna igen siffror, öva på vad som är störst och minst och att sortera tal. De svårare uppgifterna handlar om enklare addition och subtraktion samt att identifiera mönster.

ANNONS:

Lolas Matematiktåg har varken reklam eller i-app köp. iPhone/iPad appen har barnlås på externa länkar. Detta barnlås finns tyvärr inte i Android-appen.

Jag upplever att Lolas Matematiktåg har mer varierade uppgifter än i Lolas Alfabetståg. Att talet är på svenska lyfter helhetsintrycket. Belöningar ges i form av jubel och att man får välja passagerare till tåget. Både musiken och grafik är barnvänlig och appen som helhet är väldigt lättanvänd. Dock tycker jag att animationer och interaktivitet skulle kunna vara bättre.

De tre svårighetsnivåerna går in i varandra. Spelar man exempelvis den enklaste nivån en stund får man likadana uppgifter som i mellannivån. Är man färdig med den första nivån och går vidare till nivå två finns därför risk att man blir besviken/uttråkad när uppgifterna delvis upprepar sig.

Totalintrycket av appen är bra. Men man bör tänka på att uppgifterna i sig inte är så lekfulla. De är mer liknande uppgifter som man gör i skola. Det som gör appen lekfull är istället det runtomkring uppgifterna; såsom musik och grafik.

Jag rekommenderar appen till barn från 4 år och uppåt. Betyget blir 4 av 5.

Obs! Lolas Matematiktåg heter i App Store ”Lolas Mattetog”. Trots namnet har appen både svenskt tal och svensk text.

För den som vi prova innan köp finns en gratisversion av appen för iPhone/iPad och för Android.

Uppdaterat den 11 december 2013
Appen har nu jultema
lolas-mattetag-jultema

Här är en trailer (tyvärr med engelskt tal):

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sex språk: danska, engelska, finska, norska (bokmål), ryska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 •   44 kr 19 okt 2017

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lolas Mattetåg för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

4 kommentarer

 1. Helen skriver:

  Mitt betyg på Lolas Mattetåg är 3. Lite för enkelt för dottern på 5,5år. Hon började på nivå två och gick efter ett fyllt tåg upp på nivå tre. Hon tyckte det var skoj men som det inte blir svårare tror jag intresset kommer svalna. Det är ett superplus att dom använder korrekta termer (addition/subtraktion) och inte faller till barnspråk plus och minus. Hade jag köpt appen för låt säga ett, ett och ett halvt år sedan hade jag nog gett toppoäng! Det är inte mycket lek precis som Daniel säger men det har aldrig varit behov för mig, min dotter vill och kan mycket så andra barn i massa ålder kanske kan spela längre. Betyg idag 3 för en 4åring med vilja 5.

 2. Lisette skriver:

  Vi gillar spelet, barnen tycker det är jätte roligt, jag tycker det är tråkigt att det oftast kommer samma siffror i talen, att i samma övning ha 1+2 och 2+1 är för mig samma sak, dottern reagerade inte.
  I en annan övning var det _ + _ = 8 i flera omgångar när vi hämtat på stationen emellan…

  Men spelet är mkt uppskattat av barnen, men mamman hade önskat mer variation av kombinationen av tal…

 3. Lotta skriver:

  Denna app passar bra för barn som tycker det är kul med siffror och problemlösning. Min 7-åring tyckte att appen är snäppet för lätt och att det kunde vara lite mer variation mellan uppgifterna. Ett exempel är när man ska välja två ballonger med tal som tillsammans ska bli ett annat tal, här ska summan alltid bli 8.

  Appen är instabil och kraschar ibland på iPhone (v. 2.0.2) men inte på iPad, men detta löses förhoppningsvis i en uppdatering. Annars en mycket trevlig app med en lagom mix mellan lek och lär.

 4. Maria Oreest skriver:

  Min dotter på 5 1/2 gillar spelet, men tröttnar efter ett tag. Hon säger själv att det är jätteroligt för att hon får tänka och fundera. Vissa bitar är väldigt lätta och andra kluriga, känns som en bra blandning. Det jag har märkt som en nackdel är att när hon slutar spela så måste hon börja om från början nästa gång.  Hon älskar när hon får fylla tåget med passagerare….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *