Loopimal är en musikapp som uppmuntrar till skapande av dans och musik, samtidigt som man lär sig grunderna inom programmering (utan att man märker det).

Loopimal från Yatatoy är en app där man skapar musik som får djur att dansa. Genom att dra olikfärgade boxar till en tidslinje styr man över djurens rörelsemönster och skapar musikslingor. Dessa sätts sedan ihop till en helhet som alltid låter bra oavsett kombinationer.

ANNONS:

Eftersom varje box styr en rörelse och en ljudslinga kan man likt en koreograf skapa både dans och musik till respektive djur. Genom att flytta runt boxarna kan man skapa och experimentera fram olika musikstycken, sekvenser och rörelsemönster. Det går att kombinera musikslingor i oändlighet. Man kan upprepa rörelser och ljud i refränger och loopar, eller byta runt dem hela tiden. Det finns inga rätt eller fel här utan man är fri att skapa precis som man själv vill. Appens utformning gör att musikslingorna passar ihop hur man än placerar boxarna.

Loopimal

Det finns nio olika djur att välja på, alla med sina egen unika instrument, rörelse- och musikstilar. Man byter lätt djur genom att dra med fingret över skärmen. Det finns tre olika lägen att välja på, man kan spela med ett djur, två djur eller med fyra djur samtidigt för en hel orkester. Och det går utmärkt att ta fram sina egna musikinstrument och spela med till musiken man skapat.

Loopimal

Loopimal

Vi tycker mycket om att det inte går att göra fel med den här appen, det stimulerar lust och glädje att prova sig fram och skapa nytt hela tiden. De yngre barnen som testat appen har tyckt om att helt enkelt skapa melodier och att få djuren att dansa. Medan de äldre barnen har kunnat lära sig vilken rörelse och vilket ljud som kopplas till vilken box och har därmed kunnat skapa medvetna slingor (programmera). Mina egna, sex och tio år, tycker båda två om den här appen och även de använder appen på lite olika sätt. Båda två saknar att kunna spara sina favoritlåtar.

Som förbättringsförslag skulle vi gärna se att det gick att spara sina favoritslingor, att kunna välja att kombinera ännu fler djur samtidigt i sin orkester och kanske även att kunna spela in och lägga till eget ljud och sång.

Loopimal är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Den innehåller varken text eller tal och har inte några inställningsmöjligheter.

Det här är en intuitiv app som är lätt att använda, den innehåller fina animationer och ljud med olika instrument, rytm och tempo. Appen är fri från stress, man skapar fritt i sin egen takt. Appen passar för olika åldrar men jag rekommenderar framförallt till yngre barn, ungefär 3-6 år, eftersom den den inte är så omfattande och saknar belöningar/spel. Betyget blir fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 19 mar 2020
  •   25 kr 16 mar 2020
  •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *