Lucy & Pogo är en interaktiv sagoboksapp om mobbing och kränkningar. En app som med fördel kan användas som ingång för att prata om fördomar och allas lika rätt. Svenskt tal.

Lucy & Pogo är en interaktiv sagoboksapp med fina papperfigurliknande animationer om katten Lucy som vill gå i skolan som sin granne; hunden Pogo. Skolan är dock endast för hundar, och Lucy klär därför ut sig till hund. Man får följa Lucy genom historien under en händelserik skoldag med en upplösning som ger alla nya insikter. Appen bygger på den franska boken Le Chat qui aboyait.

ANNONS:

Lucy & Pogo

Som läsare/spelare får man bland annat hjälpa Lucy klä ut sig och ha lektioner där det gäller att skälla, kissa i matematisk rätt båge och vifta på svansen. Det gäller också att hjälpa Lucy med hjältedådet som gör att hundarna får omvärdera sin syn på katter. Det finns totalt tretton interaktiva moment i sagan.

Lucy & Pogo

Lucy & Pogo

Utöver de ”tänkta” aktiviteterna finns inget att trycka på, eller interagera med. Om man vill kan man även hoppa över moment och fortsätta i sagan. En del av momenten är väldigt lätta, vissa lite klurigare men alla är intuitiva. Några moment är lite svårare och kräver mer finmotorik.

Lucy & Pogo

Min 4-åring gillar verkligen sagan och appen har ändå varit en ingång att prata om fördomar och hur viktigt det är att låta alla vara med. Som vuxen tycker jag att de interaktiva delarna är lite tunna, och trodde inte mitt barn skulle återvända till appen mer än några gånger, men den har visat sig mer hållbar än jag först trodde. Aktiviterna har pedagogiska ambitioner men för oss har den huvudsakliga ”nyttan” varit uppslaget att kunna prata om olikheter och inkludering.

Sagan får ett minus eftersom huvudfokus ligger på mobbing och kränkningar. Man undrar om hundarna hade kommit till insikt om alla djurs lika värde i det fall slutet på sagan varit annorlunda. Ur det perspektivet hade det varit bättre om sagan haft flera olika möjliga upplösningar, och haft mer fokus på tolerans och allas lika värde. Vi tycker också att det hade varit bra med fler interaktiva moment.

Det går att välja mellan flera olika språk inuti appen, inklusive svenska. Språkvalet styr talet – appen har inte någon text. Det går även att slå av/på bakgrundsmusik. Bland inställningar kan man också läsa om vilken bok appen bygger på, betygsätta och hoppa fram till det avsnitt man vill (utan att behöva bläddra igenom det som kommer tidigare). Appen är fri från reklam och köp inuti.

Lucy & Pogo passar från tre till sex år och får en trea i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande åtta språk: engelska, franska, kinesiska, polska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
  •   40 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 23 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Lucy & Pogo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *