Monsters Ate My Birthday Cake är ett äventyrsspel där man hjälper huvudpersonen Niko att leta upp tårtor i kluriga labyrintliknande banor.

Monsters Ate My Birthday Cake är skapade av Cartoon Network. Handlingen är att pojken Niko vaknar upp på sin födelsedag och upptäcker att födelsedagstårtan är försvunnen. Spelet går ut på att äta upp tårtbitar som är utspridda på olika labyrintliknande banor. Det finns fyra olika världar och banorna har olika hinder som man skall ta sig förbi för att nå tårtbitarna. Monsters Ate My Birthday Cake påminner en del om det klassiska spelet Zelda.

Monsters Ate My Birthday Cake

När man tagit sig till alla tårtbitar på en bana får man en stjärna och då låses nästa bana upp. Man kan få totalt tre stjärnor per bana. För att få de andra stjärnorna behöver man klara fler uppgifter. Tex även ta alla mynt och klara banan inom en viss tid. Man måste vara noggrann för mynten kan vara gömda under saker som går att ta sönder. Uppdragen som gäller syns på checklistan innan man väljer att gå in på banan. Har man tur och är lite påhittig så hittar man ibland en nyckel som passar i en skattkista. I skattkistan finns lite olika överraskningar så som tex lite mynt. Dessa mynt kan man använda för att handla i en shop som finns i varje värld. Observera att mynten endast är virtuella och att man inte kan spendera riktiga pengar i detta spel.

ANNONS:

Monsters Ate My Birthday Cake

Monsters Ate My Birthday Cake

Under spelets gång får Niko nya monstervänner som har olika egenskaper. Tex har det rosa monstret en egenskap som gör att den kan ta sönder stubbar som står i vägen. Det vita monstret kan frysa vatten till is så man kan gå över isen till en annan sida. Genom att dubbeltrycka på Niko eller vännerna så aktiveras den speciella egenskapen. Nikos egen egenskap är att han kan dra och putta på block. Som mest får man fyra monstervänner.

Monsters Ate My Birthday Cake

Ibland dyker det upp svarta monster som man måste se upp för, här kan man då tex använda det rosa monstret för att få de svarta att försvinna. Om man råkar gå på ett svart monster eller ramlar ner i vattnet måste man göra om banan från början. Man får prova sig fram och lösningarna är olika på de olika banorna. Ju längre man kommer i spelet desto fler monster dyker det upp, och färgerna i spelet blir även mörkare.

I appens inställningar kan man välja om man vill ha bakgrundsmusik eller ej. Man kan också växla mellan olika språk, men svenska är inte ett alternativ. Det finns inget talat språk i appen men däremot mycket text. Texten berättar själva historien och man behöver inte läsa eller förstå den för att kunna spela. Däremot kommer man inte ifrån att man då och då måste trycka bort texten för att kunna fortsätta spela. Monsters Ate My Birthday Cake är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Mina barn som är 6, 7 och 9 år tycker mycket om denna app. De har spelat väldigt mycket och återkommer ofta. De yngre har haft en hel del problem med att komma vidare men med hjälp av 9-åringen eller en vuxen har de klarat det. Alla tre gillar att lösa problem och prova sig fram så de har haft mycket glädje av denna app och hos oss har den haft lång livslängd. Man kan som sagt spela utan att förstå texten men för att följa historien med inslag av roliga skämt och alla tips så är det bra om man kan få hjälp med översättningen av en vuxen. Första banan är väldigt enkel och man får sedan svårare och svårare labyrinter med fler och fler lösningar att klara av. Jag tycker själv att det blir väldigt klurigt ibland. Dessutom börjar man i en härligt grön värld och avslutar i en mörk och lite mer läskig värld. Att miljöerna är mörkare mot slutet är dock inte någonting som mina barn reagerat nämnvärt på, men har man känsliga barn kan det vara bra att känna till.

Jag rekommenderar appen till barn från 8 år och uppåt och ger den betyg fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   44 kr 2 apr 2018
  •   56 kr 27 okt 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *