Marble Math Junior är en rolig och anpassningsbar matematikapp

Att göra matematik roligt är inte helt lätt, särskilt inte när man vill lära sig och öva på saker som är svårare än att räkna från ett till tio. ”Marble Math Junior” är en ny app som tacklar rolig matematik från ett nytt håll. Utvecklare är Argig Apps som vi känner från bland annat appen Alien buddies.

ANNONS:

”Marble Math Junior” är ett klurigt labyrintspel med kulor. Spelet har en mängd olika banor och varje bana har en matematisk uppgift som man utför genom att rulla kulan rätt i labyrinten. Kulan kan man antingen dra med fingret eller genom att vicka på iPaden.

Appen ha tre olika svårighetsnivåer; Easy, Medium och Hard. I den enklaste nivån övar man på addition (1-10), ekvivalens och sekvenser (med tärningar, stickor och siffror) och att lära känna geometriska former. Det som gör appen extra bra är att man som vuxen i varje nivå kan plocka bort de delar som man inte vill att barnen skall öva på. Bra om man vill individanpassa. Det finns dock inte möjlighet att ställa in detta per användare utan man får byta om det är något barn som skall träna på någonting annat.

När man styr kulan i labyrinten känns det nära till hands att jämföra med Labyrinth 2. ”Marble Math Junior” når dock inte upp i samma nivå när det gäller spelkänsla – men det är inte långt i från.

Exakt vilken uppgift man skall lösa i en labyrint står med engelsk text högst uppe på skärmen. Där kan man även trycka med sitt finger för att få texten uppläst. Detta är dock endast på engelska så en vuxen behövs för att översätta.

I labyrinterna finns även olika saker som man skall undvika eller träffa för att få extra poäng och extra liv. När man utfört den matematiska uppgiften, t.ex. genom att ha åkt över alla ovala former, öppnas ett hål som leder till nästa uppgift. Här får man både snygga fyverkerier och ljud. En liten sak kan tyckas men jag tror det fungerar bra som belöning. Både animationerna och ljuden påminner väldigt mycket om de som finns i LetterSchool. När man samlat ihop 1000 poäng får man en ytterligare belöning, ett nytt utseende på spelkulan.

Totalt har man tre liv. Ett liv förlorar man om man åker på fel saker med kulan. Men det finns även möjlighet att få ytterligare liv. Gör man fel får man göra om eller så kan man välja att få den rätta lösningen visad. Oavsett vad man väljer kan man max bli av med ett liv per bana.

Är ditt barn äldre än 8 år finns det en annan app som fungerar på samma sätt, men med svårare uppgifter. Den heter Marble Math.

Varken ”Marble Math Junior” eller ”Marble Math” har reklam eller i-app köp. Jag hittar inte heller några externa länkar. Ett önskemål är att knapparna för att nå inställningarna inte var så tillgängliga. Samt att uppgifterna var på svenska.

Jag rekommenderar appen till barn från 5 och 8 år. Jag tror att appen fungerar bra både i hem och i skola. Betyget blir 3 av 5.

”Marble Math Junior” har ingen egen trailer – men här är en trailer för den lite svårare appen, ”Marble Math”:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Cilla Svantesson skriver:

    Min 6åriga dotter e väldigt förtjust i detta spel, hon gillar att de både e räkning o leta former. Både jag o gubben gillar de oxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *