Med hjälp av augmented reality kan man i detta spel sätta på sig en mängd olika virtuella djurmasker

Är dina barn som mina så gillar de att klä ut sig. Appen Mask Jumble Animals, från företaget Pi’ikea St, är utformad som ett spel där man som belöning får nya virtuella djurmasker att prova på sitt eget ansikte. Detta sker genom augmented reality, eller förstärkt verklighet som det heter på svenska. Med hjälp av enhetens kamera syns användarens ansikte på skärmen. Appen klarar av att känna igen ansikten och läser av var någonstans näsa, mun och öron är. Ovanpå det som kameran visar projeceras därefter en djurmask. Effekten är att man kan röra sig och djurmasken följer med i bilden. Läckert!

ANNONS:

För att appen skall fungera måste man hålla sitt ansikte framför kameran. Därefter får man reda på vilken djurmask man skall sätta på sig. Man gör detta genom att trycka på skärmen och på så sätt byta ut öron, nos, haka och hår tills man fått en korrekt match på rätt djur. Nästa del av spelet går ut på att fånga fallande jordgubbar genom att flytta lite på sitt ansikte. Lyckas man får man en ny djurmask att leka med. Appen ger även möjlighet att ta ett fotografi som sparas undan bland de vanliga bilderna i enheten.

Trots att appen har engelskt tal är det här en väldigt lättanvänd och rolig app som utan problem passar barn i Sverige.

Spelet inkluderar 10 st djurmasker och varje mask har 4 olika delar. Det går att kombinera dessa delar till egna fantasifulla djur om man vill. Utvecklaren lovar ännu fler masker i framtida uppdateringar – utan extra kostnad.

Appen har varken reklam eller i-app köp. Men den har en hyfsat stor knapp på förstasidan som leder till en sida med externa länkar.

Rent pedagogiskt tror jag inte att appen har så mycket att erbjuda, särskilt inte eftersom djurens namn uttalas på engelska. Men appen är väldigt rolig att leka med och det är ju inte fy skam det heller. Jag kan även tänka mig att appen kan hjälpa barn som normalt inte tycker om att titta på sig själva i spegeln.

Även om det här är en väldigt bra app precis som den är hade det givetvis varit bra om talet hade varit på svenska. Jag hade även önskat att spelet när man skall fånga jordgubbar i munnen hade varit lite mer varierat.

Jag rekommenderar Mask Jumble Animals till barn mellan 2 och 5 år. Appen rekommenderar att man har ännu yngre barn i knäet, men det fungerar inte så bra tycker jag. Främst för att appen har svårt att avgöra vilket ansikte som skall ha masken på sig.

Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Tips! Appen finns i en gratisversion där tre djurmasker följer med. Perfekt för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Nettan skriver:

    en rolig ide, men mina barn (3,7år) tycker det är bökigt att man måste hålla iPaden upprätt och ganska stilla för att det ska fungera bra. Appen funkar bäst när en vuxen hjälper till och är då ganska skojig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *