Med hjälp av augmented reality kan man i detta spel sätta på sig en mängd olika virtuella halloweenmasker

I uppflöjaren till Mask Jumble Animals kan ditt barn sätta på sig virtuella halloweenmasker istället för djurmasker. Appen innehåller tio olika masker föreställande bland annat monster, en alien, en sjörövare, en clown, en häxa och en prinsessa. Alla masker är barnvänliga och fria från blod.

ANNONS:

Mask Jumble Halloween är utformad som ett spel där belöningen är att man får nya masker att prova på sitt eget ansikte. Detta sker genom augmented reality, eller förstärkt verklighet som det heter på svenska. Med hjälp av enhetens kamera syns användarens ansikte på skärmen. Appen klarar av att känna igen ansikten och läser av var någonstans näsa, mun och öron är. Ovanpå det som kameran visar projeceras därefter själva masken. Effekten är att man kan röra sig och masken följer med i bilden. Läckert!

För att appen skall fungera måste man hålla sitt ansikte framför kameran. Därefter får man reda på vilken mask man skall sätta på sig. Varje mask består av fyra delar och man trycker på skärmen för att sätta på sig och byta ut delar av masken. Det gäller att få en korrekt match på alla fyra delar så att rätt halloweenmask dyker upp, men man kan också ha på sig delar från olika masker. När man fått en match så tas ett fotografi som man kan välja att spara undan till sitt bildarkiv om man vill. Nästa del av spelet går ut på att fånga fallande godisbitar genom att röra på sitt ansikte så att munnen hamnar ungefär rätt. Lyckas man får man en ny mask att leka med.

Trots att appen har engelskt tal är det här en väldigt lättanvänd och rolig app som utan problem passar barn i Sverige.

Appen har varken reklam eller i-app köp. Men den har en hyfsat stor knapp på förstasidan som leder till en sida med externa länkar. Knappen är dock skyddad med ett barnlås.

Rent pedagogiskt tror jag inte att appen har så mycket att erbjuda. Men appen är rolig att leka med och det är inte fy skam det heller. Min dotter som är 5 år har haft kul med både denna app och motsvarande app med olika djur.

Jag rekommenderar Mask Jumble Halloween till barn från 2 år och uppåt. Appen rekommenderar att man har ännu yngre barn i knäet, men det fungerar inte så bra tycker jag. Främst för att appen har svårt att avgöra vilket ansikte som skall ha masken på sig. För yngre barn fungerar appen bäst för iPhone eftersom iPaden kan vara lite otymplig när man skall hålla den framför sitt ansikte.

Betyget blir 4 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *