Mastermind for Kids är en variant av det klassiska spelet Mastermind som är anpassad för barn och har tre olika svårighetsnivåer.

Målet i Mastermind är att lista ut vilka fyra färger som är gömda, samt deras ordning. Detta gör man genom att placera ut kulor med färger på rad. Då får man reda på hur många av kulorna som ligger på rätt plats och hur många som ligger på fel plats. Har man valt färger som inte finns med bland de gömda färgerna får man inget tips (fast det är ett tips i sig, såklart). Man har endast sju försök på sig att gissa.

ANNONS:

I appen Mastermind for Kids kan man välja hur många färger man vill spela med. Lättaste nivån har endast två färger. Men man kan även välja fyra eller sex, om man vill ha det svårare. I vanliga Mastermind spelar man tillsammans med en vän. I appen spelar man själv mot enheten.

Mastermind for Kids är en bra och barnvänlig app utan några konstigheter. Jag har förklarat reglerna för min 5-åriga dotter som har testat appen. Reglerna i Mastermind är inte många, men ändå ganska svåra att förstå. Men det svåraste är ändå att lyckas använda den kunskap man hela tiden får med sig om vilka färger som ligger på rätt/fel plats så att man kan klara av spelet. Trots att jag spelade tillsammans med min dotter så var hon ändå inte helt med på noterna. Inte ens på den lättaste nivån. Ur det perspektivet tycker jag att appen misslyckas lite, men samtidigt är det inte appens fel att reglerna är svåra att förstå.

Trots att det här är en bra app så finns det andra appar, såsom Lekplats 2, som innehåller både Mastermind och andra spel på samma gång. I Lekplats 2 finns visserligen inte val av svårighetsnivå, men samtidigt kan man bara använda varje färg en enda gång, så svårighetsnivån är ändå ganska lätt.

I Mastermind for Kids finns även möjlighet att vinna pokaler. Detta kan fungera som en bra belöning för lite äldre barn.

Appen har varken reklam eller in-app purchase. Det finns externa länkar på en undersida som är skyddad av ett bra barnlås (multiplicera två tal).

Jag rekommenderar appen till barn från 7 år och uppåt. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mastermind for Kids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *