I Match Blitz kan barn utmana sina vänner och se vem som först hittar matchningen

Match Blitz är ett roligt och utmanande matchningsspel för 1-4 spelare som kräver både skarpa ögon och snabba fingrar. Appen kommer från Shiny Things som även gjort Shiny Bakery.

ANNONS:

Spelet går ut på att man så snabbt som möjligt ska hitta de symboler på skärmen som är lika. Man kan spela själv och då gäller det att hitta tio par så snabbt som möjligt. Efter avklarad omgång får man se sin tid som man sedan kan försöka slå. Från början finns bara tre bilder att välja på och det gäller att peka på den som det finns två av. Antalet bilder ökar sedan med en i taget för varje omgång upp till sju.

Match Blitz

När man spelar två spelare delar man på spelplanen. Vid tre och fyra spelare får varje spelare en fjärdedel av skärmen. Målet är att hitta den symbol som finns på alla skärmdelarna och trycka på den. Här börjar man med två bilder och kan som mest få sex. Spelarna har olika många bilder på sin spelplan i varje omgång. Varje matchning man hittar ger en poäng och den som först når 10 poäng vinner. Trycker man fel förlorar man en poäng. För att göra det krångligare börjar bilderna snurra när man kört några omgångar och det kommer även bilder där skillnaderna mellan olika föremål är mindre. Poängen som man tjänat ihop syns i nederkanten av ens spelplan.

Match Blitz

Match Blitz

Från förstasidan väljer man hur många spelare som ska spela. Under pågående spel kan man trycka på pausknappen och därifrån välja att fortsätta eller återgå till förstasidan. I övrigt finns inga inställningar. Appen innehåller inget tal men däremot bakgrundsljud och ljudeffekter som inte går att stänga av. Bakom ett barnlås finns information till vuxna samt länkar till utvecklarens andra appar. Appen är fri från övrig reklam och in-app purchase.

Jag har provat appen med mina barn som är 3, 5 och 13 år gamla. 3- och 5-åringen har spelat tillsammansvid något tillfälle men det blir lätt ojämnt då de inte processar informationen lika snabbt. Båda har haft roligast när de utmanat jämnåriga kompisar. För bägge blir det en ordentlig utmaning när man är fler än 2 spelare. 13-åringen har utmanat mig och även spelat mot sig själv i övningsläget. Han märkte själv att han blev snabbare ju fler gånger han provade.

Appen kräver att man snabbt scannar av bilderna och fokuserar på att hitta de som är lika. Perception, minne och koncentration sätts därför på prov och detta ska enligt utvecklaren främja även annan akademisk utveckling. Enligt utvecklaren anpassar sig appens nivå efter spelaren men det är inte något vi märkt av, antagligen gäller det enbart när man spelar övningslaget. Vi har inte heller förstått hur antalet bilder som visas på varje spelplansdel väljs ut när man spelar flera tillsammans.

Spelet blir roligast när spelarna är jämna i nivå och för att främja blandad ålder på användarna hade det varit bra med någon form av handikappsystem. Det hade även varit bra med möjlighet att stänga av minuspoängen för de yngsta spelarna. Spelet kan upplevas som stressande så det rekommenderas inte för stresskänsliga barn. Sammantaget är Match Blitz ett roligt tidsfördriv som passar ett stort åldersspann. Även om man inte spelar så länge varje gång är det ett spel vi tror man återkommer till. Vi ger appen en 3:a i betyg och rekommenderar den från 3 år och uppåt.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Match Blitz för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *