I Math to the Rescue kan man utan tidsstress fundera ut matematiska lösningar. Rätt svar räddar människor i nöd.

Från företaget Blue Bear Software kommer appen Math to the Rescue som är ett barnvänligt actionspel där barn kan öva på de fyra olika räknesätten. Miljöerna i appen är olika krissituationer där människor befinner sig i nöd. Det är jordbävningar, översvämningar, fartyg som gått på grund, dykare som behöver hjälp under vattnet samt ett brinnande hus. Genom att räkna rätt kan man hjälpa de nödsatta.

math-to-the-rescue

Varje miljö har förhållandevis enkla illustrationer. Men de känns ändå fina och dramatiska i och med att det finns både ljudeffekter och små animationer som förstärker. I övre eller undre delen av skärmen finns ett hjälpande fordon. Fordonet befinner sig på en tallinje och spelet går ut på att addera eller subtrahera för att få det att flytta sig till de nödsatta. Problemen är av denna typ: ”Vilken siffra behöver jag lägga till till 3 för att få 7?”. Utvecklaren betonar att målet är att klara av spelet, inte att lösa mattetalen. Matematiken behöver man för att spela spelet.

ANNONS:

math-to-the-rescue-instruktioner

math-to-the-rescue-spel

Math to the Rescue har flera olika nivåer där varje nivå blir snäppet svårare. I kombination med olika inställningar går det att få det riktigt svårt om man så önskar. Det går bland annat att ta bort den synliga tallinjen och att ställa ner betänketiden. Division och multiplikation är också en separat inställning.

Som användare får man lätt för sig att man skall spela från nivå till nivå, som i andra spel. Men gör man det är det lätt att tappa lusten eftersom det förr eller senare blir för svårt. I Math to the Rescue kan man istället med fördel spela om samma nivå flera gånger. Miljöerna byts ut även om man spelar samma nivå och det går som sagt att justera inställningarna för att få ytterligare utmaningar. Det finns dessutom poängräkning för barn som vill tävla och hamna på highscorelistan.

Min dotter som är 5 år gillar denna app, men tycker att även den lättaste nivån är för svår. Vi har även testat Math to the Rescue på övriga recensenters barn, bland annat en 6-åring och en 7-åring som båda gillar appen. Den senare blev dock frustrerad över att appen i sista nivån har decimaltal. Jag tycker att det är synd att man inte kan justera svårighetsnivån i inställningarna. Med dagens upplägg justerar man detta beroende på vilken nivå man väljer. Det innebär att det tyvärr är alldeles för lätt att hamna på en för svår nivå av misstag. Särskilt beroende på att huvudmenyn, där man väljer nivå, inte har några symboler. Om de svårare nivåerna hade varit låsta från start hade nog detta inte varit ett problem.

I övrigt är det här en väldigt bra app som är både underhållande och utmanande. Huvudmenyn skulle kunna vara tydligare men i övrigt är appen lätt att använda. Math to the Rescue är fri från både reklam, in-app purchase och externa länkar.

Math to the Rescue passar bäst för barn från 6 år och uppåt och jag ger den betyg 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

I den här YouTube-filmen kan man se hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande tre språk: engelska, koreanska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   9 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Math to the Rescue för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Helen skriver:

    Jag har en mycket duktig nyss fyllda 6åring och jag älskar denna App. Den gör det visuellt synligt hur talen förhåller sig till varandra, alt övar barnens eget inre visualiserande när dom nått den nivån, allt beror på hur du ställer in. Jag hade rekommenderat den till barn från ca 7år. Det enda jag tröttnar på är den långa väntan när bilen/helikoptern kör. 5/5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *