MatteMix är en app för barn som vill lära sig och öva på addition och subtraktion. Det finns fyra olika anpassningsbara övningsområden.

MatteMix kommer från företaget Lära Mera/Leripa som tidigare gjort appar såsom SifferMix 1, Stavningslek och NalleMix 1.

ANNONS:

MatteMix består av fyra olika övningsområden för barn som vill lära sig och öva på addition och subtraktion; Räkna och Måla, Räkna, Prick-till prick och Mattebok. Alla delar har egna inställningar så att man kan anpassa efter barnets nivå.

MatteMix

Räkna och Måla: här ska man räkna ut vad talet blir, tex ”5 + 7 =”. För varje rätt svar fylls ett nytt område med färg i den ovanliggande bilden. Till slut är hela bilden färglagd och då kommer en ny bild att fylla i. I inställningarna, som saknar barnlås, kan man välja talområden och räknesätt.

Mattemix

Räkna: I denna övningen kan man välja om man vill räkna med siffror eller med saker, tex ”3 äpplen + 2 äpplen =”. De barn som inte känner igen alla siffrorna än kan med hjälp av bilderna räkna ut vad talet ska bli. Svaret måste dock anges med en siffra. Alla siffrorna finns uppradade under bilderna så man kan gissa sig fram om man vill. I inställningarna, som saknar barnlås, kan man välja talområden och räknesätt.

MatteMix

Prick-till-prick: Dra streck från prick till prick genom att trycka på nästa siffra i rätt ordningsföljd. I inställningar väljer man själv om man ska träna på 2-steg, 3-steg eller tex 5-steg som då blir 5-10-15.

MatteMix

Mattebok: I matteboken får man upp fyra tal åt gången. Man kan även här välja talområden och räknesätt.

MatteMix

Jag tycker appen fyller sin funktion som övning och att träna på att räkna. Alla övningar pågår i oändlig tid och belöningarna är väldigt sparsamma. Detta har gjort att mina barn som är 5, 6 och 8 år tröttat på appen väldigt snabbt. Det händer helt enkelt för lite för att den ska fånga barnens intresse en längre stund. Dessutom påminner de olika övningarna om varandra då tre av dom innehåller olika additions och subtraktions uppgifter att lösa. Det som skiljer sig är prick-till-prick övningen. Den stora fördelen med Mattemix är att man lätt kan anpassa svårighetsnivån så att det passar det barn som spelar.

Appen är väldigt barnvänlig med tydliga och enkla bilder men det är bra om en vuxen gör inställningarna så det är anpassat för just det barnet som ska spela. Ett barnlås på inställningarna hade varit bra tycker vi. Förutom de inställningar man kan göra inne på de olika övningsområdena kan man även ställa in om man vill ha musik på/av, tal inne i övningarna på/av. Talet finns på flera språk, bland annat svenska och det går lätt att byta inuti appen. Tyvärr läser inte alltid appen upp det som skall räknas ut – det tycker vi hade varit bra, särskilt för de yngre barnen. Här hade det även varit bra om appen hade räknat upp från 1 i den takt man trycker på sakerna som räknas. Via den lilla knappen som ser ut som en panda ändrar man övningarnas karaktär så att de blir mer anpassade för äldre barn.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 5-8 år och ger den en trea i betyg för att jag tycker att den på ett bra och enkelt sätt lär ut matematik till barn. Om man som vuxen sitter med och leker, lär och berömmer blir den nog mer uppskattad av barnen. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fyra språk: engelska, norska (bokmål), svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 1 dec 2019
 •   25 kr 29 nov 2019
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 27 nov 2018
 •   20 kr 21 nov 2018
 •   40 kr 15 jul 2018
 •   10 kr 13 jul 2018
Google Play Store
 •   15 kr 21 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mattemix för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

5 kommentarer

 1. Pernilla skriver:

  jag upplevde att det var för avancerad matte för min 7-åring

 2. Therese skriver:

  Det var lagom nivå för min matteintresserade sexåring men layouten blev för enkel. Den var helt enkelt inte engagerande i sig själv..

 3. Catarina skriver:

  Välgjort och lätt att anpassa svårighetsnivå. Jag tycker appen är ok som matematikträning till yngre elever, men saknar möjligheten att ta fram ljud- och bildstöd till alla uppgifter. Den skulle upplevas som mer motiverande om övningarna var uppdelade t.ex. tio och tio med en visuell belöning efter varje omgång, nu tar de aldrig slut vilket flera av mina elever inte tyckte om.

 4. Camilla skriver:

  Min 7-åring tyckte att det var en kul app i början och de första dagarna använde hon den flitigt. Men sen har intresset svalnat, hon tycker inte att den är tillräckligt varierande.

  Min 5-åring tycker att delar av appen är roliga, men vill helst använda den tillsammans med en vuxen.

  Som förälder tycker jag att det är en lärande, pedagogisk och enkel app. Men jag saknar några delar i den som gör att barnen behåller intresset för den. Hade den varit uppdelad i delar med belöningssystem efter varje så hade den nog använts mer av barnen.

 5. Lära Mera skriver:

  Ny version klar av MatteMix där tal till fler övningar är tillagt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *