I Mattemums övar man addition, subtraktion, multiplikation och division med hjälp av godisbitar.

Appen Mattemums kommer från det danska företaget Space Time Foam. Det här är en app som använder sig av godis för att locka barn att räkna. Appen har svenskt tal.

ANNONS:

Mattemums består av tre delar; Räknesätt, Nummerquiz och Packa godis. I den första delen, Räknesätt, väljer man om man vill öva på addition, subtraktion, multiplikation eller division. Man kan också välja om man vill arbeta med tal mellan noll till tio, noll till femtio eller noll till hundra. När man gjort sina val får man upp övningsfrågor som exempelvis kan bestå av två tal som skall adderas. Till sin hjälp får man upp godisbitar som motsvarar de två talen. Och man får även upp flera svarsalternativ. Petar man på godisbitarna lyses dem upp vilket gör det lite lättare att räkna.

Det som gör appen rolig är att det finns figurer som äter upp godiset om man svarar rätt. Ju mer rätt, desto mer godis får dem i sig. Efter ett tag börjar deras ögon bli röda, de hostar upp godis som de redan ätit upp och så småningom får dem en sockerchock. Som vuxen kan jag tycka att det är lite osmakligt när en figur hostar upp godis och en annan äter upp det på nytt – men jag är säker på att många barn kommer att älska just detta.

I nästa del, Nummerquiz, ser man en mängd olika tal. En röst säger vilket av talen man skall leta upp. Väljer man rätt tal finns det även här en figur som äter upp lika många godisbitar. I denna del kan man välja mellan att öva på låga tal, mellan tal och höga tal. Höga tal är såklart svårast men också det som är roligast. Iallafall om man vill se en figur äta upp några hundra olika godisbitar…

Sista delen, Packa godis, är den del som min dotter, 5 år, tyckte var roligast. Den här delen lär ut multiplikation på ett roligt sätt. Man petar helt enkelt på en massa godisbitar. När man petat på tio stycken läggs dessa bitar tillsammans i en godispåse. Så småningom har man flera godispåsar. När man har tio stycken blir det en kartong med godis. Och så kan man fortsätta så tills man har många kartonger. Mycket pedagogiskt och bra. Det går även att välja multiplikationstabell genom att välja hur många godisbitar varje påse skall rymma.

Förutom att jag personligen har lite svårt med allt godis, och särskilt det som ätes om på nytt, så gillar jag heller inte riktigt grafiken i spelet. Rent pedagogiskt är den här appen väldigt bra och jag är säker på att både grafik och godis tilltalar många barn.

Räknesätt-delen är uppbyggd som ett spel och har poängräkning. Men även om man svarar rätt hela tiden så avslutas spelet efter några omgångar. Detta borde kunna förbättras för dagens upplägg är lite förvirrande.

Appen har som sagt svenskt tal men språket är tyvärr inte så bra. Många konstiga ordval och en del ”du ska” och ”du måste”.

Mattemums har varken reklam, köp inuti appen eller externa länkar. Mycket barnvänligt!

Jag rekommenderar appen som helhet till barn från 4 år och uppåt även om Nummerquiz säkert kan användas om man är 2 – 3 år. Betyget blir en stark trea av fem.

Tips! Appen finns i en gratisversion för den som vill testa först. Gratisversionen har köp inuti appen.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mattemums för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

  1. Birgitta Blixt skriver:

    En kul app som vi haft ett tag. Mina barn, 3 och 5år gillar att mata figurerna. Att de sedan lär sig matte på köpet är ju ingen nackdel precis. Speciellt kul tycker de att det är när figuren får sockerchock. Kanske lär de sig att inte äta för mycket godis på köpet? 😉

  2. Christina skriver:

    Jag håller med pappa Daniel om att det är osmakligt att figurerna hostar upp godiset när det blir för mycket samt att grafiken är tråkig. Dessutom upplever jag att spelet tjatigt efter ett tag. Nej den här appen tillhör inte en av mina favoriter.

  3. tuva skriver:

    jag tycker det är ett jätte roligt spel på lektionerna spelar vi ibland mattemums och det äger värkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *