Matcha tåg, fånga frukter och spela rockmusik är några av de saker man kan göra i appen MegaMix Retro

MegaMix Retro är en ny app från den svenska utvecklaren Lära Mera (läs intervju här). Företaget ligger bland annat bakom apparna Vem där?, SifferMix 1 och Stavningslek.

ANNONS:

Den nya appen innehåller sex kluriga och roliga spel för de yngsta barnen. Alla spel saknar tal. Bilderna är, precis som i tidigare appar, ganska enkla men färgglada och tydliga. Huvudmenyn är intuitiv och appen innehåller varken reklam, i-app köp eller externa länkar. Överlag är det är en väldigt barnvänlig app.

I Dominotåget parar man ihop vagnar med likadana symboler. Det finns hela 85 olika symboler att para ihop såsom färg, form, föremål, siffror, flaggor m.m. En del symboler är lite svårare än andra. Exempelvis finns det klockor som ser nästan likadana ut förutom att visarna pekar på olika tider. Man blir inte straffad om man gör fel utan kan bara prova på nytt. Dominotåget är riktigt bra men jag hade önskat att det fanns ett belöningsmoment som uppmuntrar barnen att fortsätta.

I spelet Fånga frukt skall man fånga fallande frukter från träd. Högst upp till höger ser man vilken frukt man skall fånga. Man har totalt tre liv. Man förlorar ett liv när man missar att fånga en viss frukt eller om man fångar fel. För varje frukt man fångar får man poäng och spelet går helt enkelt ut på att få så många poäng som möjligt. Precis som i Dominotåget gäller det att vara uppmärksam och koncentrerad för att lyckas. Men här finns även en tidsaspekt som gör det snäppet svårare.

I spelet Musiklek placerar man rockmusiker på en scen. När en musiker placeras på scenen så spelar han ett kort solo. När alla är på scenen spelar bandet tillsammans en låt. Man kan också trycka på någon av musikerna på scenen för att höra bara honom spela. Musiklek innehåller många olika låtar och korta musikstycken för att man skall kunna uppleva musik på ett interaktivt sätt. En bra idé och det verkar finnas en hel del innehåll. Jag tror dock att många barn tröttnar ganska snabbt eftersom det inte finns varken utmaning eller belöning.

I spelet Sudda-lek suddar man fram bakomliggande bilder. När man har suddat fram en stor del av bilden så visas det resterande automatiskt och bilden animeras. Roligt för de yngsta barnen och man kan man med fördel vara flera som gissar på vad bilden skall föreställa. Multitouch stöds dock inte. Belöningen är dels om man lyckas gissa rätt och dels animeringen. Det finns 24 bilder i detta spel. Dessa kan dock avverkas ganska snabbt så här hade jag önskat ett större utbud.

Prick till Prick är ett väldigt klassiskt spel där man genom att trycka på numrerade punkter bildar konturen av en figur. Siffrorna är från ett till tio. Trycker man i fel ordning får man göra om utan att få något slags straff. Belöningen är att se vilken kontur som dolt sig. Totalt är det 15 figurer. Det här är ett enkelt men roligt spel men även här tycker jag att utbudet är lite klent.

Det sista spelet är Pussel. Här finns inga val av svårighetsnivåer utan alla 20 pussel är ganska enkla 9-bitarspussel – utan ledtrådar. När pusslet är klart får man musik och stjärnor som belöning.

Spelet där man suddar fram bilder är väldigt lätt. I övrigt tycker jag att MegaMix Retro har en väldigt jämn nivå i alla spel. Jag tror att barnen kommer att fastna främst för Dominotåget och Fånga frukt. Dessa spel känns mer speciella och utmanande än de övriga. Tittar man på spelen var och en för sig så tycker jag att en del har för lite innehåll. Men med tanke på att man får alla sex spel i en enda app tror jag ändå att hållbarheten blir ganska lång. Det som skulle kunna förbättras är egentligen belöningsmomenten.

Appen passar för barn från 3 till 5 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   25 kr 5 okt 2019
  •   20 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa MegaMix Retro för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *