Företaget KiooiK ville skapa världens första memoryspel med mjuka kuddar istället för med traditionella spelkort. Resultatet blev memollow. Memory + pillow = memollow.

I Memollow kan man välja mellan 10 olika bildkategorier. I varje kategori finns 20 bildförsedda kuddar. Kategorierna är exempelvis siffror och bokstäver. Samtliga bilder är medvetet illustrerade och utvalda för att skapa en trygg och positiv känsla hos barn. En uppmuntrande röst kommenterar på engelska under spelets gång.

ANNONS:

Som memoryspel sticker den här appen inte ut särskilt mycket. Alla som har provat ett klassiskt memory vet hur det fungerar, det är inga överraskningar. Tillverkarna har här istället fokuserat på att göra en lugn, tilltalande och barnsäker memoryapp, och det har de lyckats med. Spelet innehåller varken poängräkning eller andra stressmoment, bilderna på korten är mycket tydliga och när man hittar ett par hittas sprider kuddarna ut konfetti.

Om man försökt att hitta par en stund börjar kuddarna vibrera för att ge en liten ledtråd om var man kan hitta ett par. Dessutom väntar en liten minianimation efter varje avslutat spel.

Detta är överlag en väldigt lättanvänd och barnvänlig app, inga inställningar behövs innan man kan börja spela. Man kan faktiskt inte ens välja svårighetsnivå. Det hade annars varit bra för att kunna justera om man vill ha till exempel 12, 20 eller kanske ännu fler kuddar att spela med. Det går inte heller att stänga av bakgrundsmusik eller tal.

På förstasidan finns en diskret länk till en undersida innehållande info om tillverkaren samt barnsäkrade knappar till sociala medier. Spelet är fritt från tredjepartsreklam och köp inuti.

Trots att jag tycker om den här memoryappen blir betyget bara 3 av 5. Jag tilltalas av detta enkla och avskalade, och den positiva känsla man får av spelet. Samtidigt finns det väldigt många memoryappar som konkurrerar och många av dem har riktigt smarta inställningar och alternativ som jag faktiskt saknar i Memellow.

Jag rekommenderar Memollow till barn som är mellan 3 och 6 år.

Här är en YouTube-trailer

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *