Memoria: Letters and Numbers är en förhållandevis enkel memoryapp med svenska bokstäver och siffror. När man hittat ett par läser en svensk röst upp bokstavens eller siffrans namn.

Memoria: Letters and Numbers är en uppföljare till den populära appen Memoria. Apparna är skapade av företaget PopAppFactory som också skapat flera andra appar som vi tidigare recenserat bl.a. ZOO Alfabet, Mathlandia, Tangram Puzzles.

ANNONS:

Memoria

Precis som den vanliga Memoria är den här appen som ett memory där man kan spela själv eller tillsammans med en vän (genom att turas om). Bilderna som visas är bokstäver och siffror. När man har hittat ett par så läser en svensk röst upp bokstavens namn (även å, ä och ö). Om det är en siffra kommer det dessutom upp en rad med siffran skriven med bokstäver, tex rösten säger siffran 3 och på skärmen kan man läsa ”Tre”.

Det finns tre olika nivåer att spela på; 4×2, 6×4 eller 8×5. Det som skiljer åt är alltså antalet brickor man vill spela med. I inställningarna kan man också välja ljudnivå på musik, effekter och tal. Man kan också välja mellan olika språk, bland annat finns svenska som alternativ.

Memoria

Memoria

Min yngsta som är 6 år och går på förskolan är väldigt intresserad av bokstäver och siffror. Den här appen passade därför bra både som nöje, träning av minne och övning på bokstäver. Den spelas inte så ofta men om jag startar upp den så spelas den en stund. Rösten som läser upp bokstäverna säger namnet på bokstaven men jag hade önskat att man även fick höra ljudet som bokstaven har. I den tidigare Memoria-appen kan man lägga in egna bilder och eget tal, men det går inte i denna nya app.

Memoria: Letters and Numbers är fri från in-app purchase och tredjepartsreklam.

Jag rekommenderar appen till barn i ålder 4-6 år och ger den betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 11 språk: arabiska, engelska, franska, italienska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska, ukrainska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Memoria: Letters and Numbers för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *