Memoria är en vacker memory-app med möjlighet att lägga in egna fotografier och eget tal

Memoria är en vacker memory-app från företaget PopAppFactory. Samma företag ligger bakom fler appar som vi tidigare recenserat, bland annat Peekaboo, MosaicHD och Logic.

ANNONS:

Memoria

I grunden är Memoria ett ganska simpelt memoryspel. Det finns tre olika svårighetsnivåer; 8, 24 och 40 kort och som vanligt i memory så går det ut på att hitta bilder som matchar varandra. Varje gång man får en match berättar en engelsk röst vad bilden föreställer. Inuti appen kan man också välja andra språk, men ännu inte svenska. Memorykorten är fina, men många kort liknar varandra vilket gör det hela snäppet svårare.

Memoria

Det som gör Memoria till en speciell app, värd att rekommendera, är möjligheten att lägga in egna bilder och eget tal. Detta fungerar väldigt bra och är en enkel process. Man väljer helt enkelt bilder från sin kamerarulle, skriver vad bilderna föreställer och spelar in vad som skall sägas när man får en matchning.

Memoria

Att lägga in egna bilder är ett bra sätt att skapa intresse för memory via någonting annat som barnet redan tycker om. Att spela in eget tal är både en bra övning för talet, men ger också möjlighet att öva på svenska eller andra språk.

memoria-egna-bilder

I appen går det att skapa egna mappar så att man kan kategorisera sina bilder. Och man kan sedan välja att bara spela memory med en eller flera av mapparna samtidigt.

Appen känns väldigt genomarbetad och barnvänlig. Det finns reklam för egna appar, men den reklamen ligger bakom ett barnlås. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. I appens inställningar kan man byta språk och justera volym på bakgrundsmusik och tal individuellt.

Jag rekommenderar Memoria till barn mellan 3 och 6 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fem språk: engelska, franska, ryska, spanska, ukrainska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 2 okt 2019
 •   30 kr 9 apr 2019
 •   0 kr 8 apr 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Memoria för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Kerstin skriver:

  Detta är mina dagbarns favoritmemory! Det är roligt att se sig själv och sitt namn!

 2. Christina Svenningsson skriver:

  Hej!
  Denna app är mycket omtyckt på förskolan. Jag har lagt in bilder på alla barnen samt deras namn. Barnen är mellan 1 1/2 och 3 år. Vi använder färre kort till de yngre barnen och fler till de äldre. Förutom att de övar upp sitt minne och har roligt så lär de sig också att känna igen sitt och de andra barnens namn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *